Is Basvurusunda Bunlara Dikkat

Düzce Üniversitesi Is Dünyasinda Kadin Toplulugu'nun düzenledigi “ATS Uyumlu Özgeçmis (CV) Hazirlama ve Mülakat Teknikleri” programi çevrim içi olarak gerçeklestirildi.

Is Basvurusunda Bunlara Dikkat
Google Meet ve Youtube canli yayin üzerinden gerçeklestirilen programa, Naature Teknoloji A.S. ve Sunhill International Holding Yönetim Kurulu Baskanligi’nin yani sira, yurt içi ve yurt disi çesitli dernek ve vakiflarda da yöneticilik yapan Dr. Mehmet Selçuk Batal konuk oldu.

Dogru CV hazirlamanin öneminden bahseden Batal, akla gelen her seyin CV’ye eklenmemesi gerektigini, sadece basvurulacak is ile alakali seylerin yazilmasi gerektigini ifade etti.

CV hazirlarken T.C. Kimlik Numarasinin, dogum yerinin ve ayrintili dogum tarihinin yazilmamasini söyleyen konusmaci; ehliyet, e-mail, telefon numarasi ve Linkedin hesabinin CV de bulunmasi gerektigini de sözlerine ekledi.

CV’ ye mezun olunan üniversite adi ve derecesi, üniversiteye kayit ve mezun olma tarihleri, tezli bölümden mezun olunduysa tezin konusunun eklenmesi gerektigini belirten misafir konusmaci, ögrenci ya da yeni mezun olmus kisilerin CV’sinin bir sayfadan olusabilecegini söyledi.



Baska bir sehirde ise basvurulacak ise, ikamet yeri olarak basvurulan sirketin konumuna yakin bir yerin yazilmasi gerektigini de ayrica belirten Mehmet Selçuk Batal, mülakatlarda da dogal davranislar sergilemenin en dogru hareket olacaginin bilgisini verdi. Ayrica konusmasinda mülakat yerini önceden görmenin heyecani ve stresi azaltacagini, mülakat saatinden en az 10 dakika önce gereken yerde olunmasi gerektiginin öneminden de bahsetti. Sade kiyafet tercih edilmesini tavsiye eden Mehmet Selçuk Batal, mülakat sirasinda gereksiz konusmalarin yapilmamasi ve durusumuzun mülakati yapan kisiye dogru olmasi gerektigini de ekledi.

Etkinlik, katilimcilardan gelen sorularin yanitlanmasiyla son buldu.
Kaynak: İHA