Haliliye'de Emek Sanata Dönüsüyor

Haliliye Belediyesi tarafindan açilan sanat kurslari ve hizmete sunulan geleneksel el sanatlari merkezinde, kursiyerlerin emekleri, sanata dönüsüyor.

Haliliye'de Emek Sanata Dönüsüyor
“Kültür ve sanatin kalbi Haliliye” sloganiyla çalismalarini yürüten Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü bünyesindeki merkezlerde açilan kurslarda egitimler gören kursiyerler sanat eserleri ortaya çikariyor. Açilan el sanatlari, kagit rölyef, ahsap oymaciligi, tesbihçilik, çulhacilik, dikis nakis kurslariyla kursiyerlerin emekleri sonucunda bir birinden güzel eserler hazirlanmis oluyor. Her geçen gün büyüyen kurslara katilan kadinlar, egitimlerini alirken çocuklari da merkezde bulunan kreste uzman egitmenler tarafindan kisisel gelisimleri için hem egitim aliyor hem de akranlariyla oyunlar oynuyor.

Kurslarin bulundugu merkezleri Belediye Baskani Mehmet Canpolat’in esi Fethiye Canpolat ve Haliliye Ilçe Belediye Meclis Üyesi Gülistan Satis birlikte ziyaret etti. Ziyarette kursiyerlerle sohbet eden Fethiye Canpolat ve Gülistan Satis, egitmenlerden de çalismalara iliskin bilgiler aldi.

Kursiyer kadinlar, açilan kurslarda hem vakit geçirdiklerini hem de meslek ögrendiklerini ifade ederek, Haliliye Belediyesi’ne saglanan imkanlardan dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA