GÜNDEM ÖZETI / 24 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov ile bir araya gelecek, Uluslararasi Balkan, Giritliler ve Mübadiller, Ege Balkan Rumeli Dernekleri, Ege Balkan Türkleri Federasyonlari ve Rumeli Dernekleri baskanlarindan olusan heyeti kabul edecek.

(TBMM/15.15/17.30)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Darica ve Karamürsel'de muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek, Hereke'de esnafi ziyaret edecek. Kiliçdaroglu, tekneyle Karamürsel’e geçerken balikçilarla bulusacak ve müsilaj incelemesi yapacak.

(Kocaeli/09.30-14.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Yomra Belediyesini ziyaret edecek, Yomra, Akçaabat ve Ortahisar esnafiyla bir araya gelecek.

(Trabzon/11.30/12.15/14.15/15.25)

2- CHP Ekonomi Masasi Heyeti, Konya is dünyasi ile bulusma toplantisi yapacak, Mali Müsavirler Odasi ve Ziraat Odasini, Kirmizi Et Üreticileri Birligi ve Karatay Süt Birligini, Ziraat Mühendisleri Odasi ve Meram Süt Üreticileri Birligi ile esnafi ziyaret edecek.

(Konya/10.30/14.00/15.00/16.00/16.30)

3- TBMM'den

- Genel Kurulda, Askeri Ceza Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine devam edilecek.

- Milli Savunma Komisyonunda, Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Sirketi Hakkinda Kanun Teklifi görüsülecek.

- KIT Komisyonunda, Türkiye Halk Bankasi AS ve Bagli Ortakliklarinin hesaplari ele alinacak.

(TBMM/14.00/14.00/11.00)

EKONOMI

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle düzenlenecek Ekonomik Isbirligi Teskilati Enerji Bakanlari Toplantisi'na katilacak.

(Ankara /10.00 )

2- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni'ne katilacak, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov ile bas basa ve heyetler arasi görüsme gerçeklestirecek.

(Ankara/10.00/12.30)

3- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, 16. Agroexpo Uluslararasi Tarim ve Hayvancilik Fuari açilis programina katilacak.

(Izmir/11.15)

4- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kanal Istanbul Köprüsü Temel Atma Alani’nda incelemelerde bulunacak ve basin açiklamasi yapacak.

(Istanbul/11.00)

5- Türkiye-Tataristan Is Dünyasi Yuvarlak Masa Toplantisi, TOBB Ikiz Kuleler'de gerçeklestirilecek.

(Ankara/11.00)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haziran ayina iliskin iktisadi yönelim istatistikleri, reel kesim güven endeksi, imalat sanayi kapasite kullanim orani ve Para Politikasi Kurulu toplanti özeti ile haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00/14.00/14.30)

7- TÜIK, haziran ayi sektörel güven endekslerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Özbekistan’da düzenlenecek Türk Dili Konusan Ülkeler Isbirligi Konseyi Turizm Bakanlari 6. Toplantisi'na katilacak.

(Kokand)

2- AB Liderler Zirvesi'nin ilk gün toplantisi yapilacak.

(Brüksel)

3- Birlesmis Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avrupa Parlamentosu Genel Kuruluna katilacak.

(Brüksel)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19 salginina iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Voleybol kadinlarda FIVB Milletler Ligi Dörtlü Finali Italya'da baslayacak. A Milli Kadin Voleybol Takimi yari finalde ABD ile karsi karsiya gelecek.

(Rimini/20.30)

2- Plaj Voleybolu Erkek Milli Takimlari, 2020 Tokyo Olimpiyatlari'na kota alacak ülkenin belirlenecegi Hollanda'daki CEV Kita Kupasi (Continental Cup) Final Etabi'nin çeyrek finalinde Letonya ile karsilasacak.

(Lahey)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA