GÜNDEM / 24 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, partisinin genel merkezinde milletvekilleri toplantisina katilacak ve Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde Tataristan Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov'u kabul edecek.

(Ankara/11.00/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov ile bir araya gelecek, Uluslararasi Balkan, Giritliler ve Mübadiller, Ege Balkan Rumeli Dernekleri, Ege Balkan Türkleri Federasyonlari ve Rumeli Dernekleri baskanlarindan olusan heyeti kabul edecek.

(TBMM/15.15/17.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Darica ve Karamürsel'de muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek, Hereke'de esnafi ziyaret edecek. Kiliçdaroglu, tekneyle Karamürsel’e geçerken balikçilarla bulusacak ve müsilaj incelemesi yapacak.

(Kocaeli/09.30-14.00) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Yomra Belediyesini ziyaret edecek, Yomra, Akçaabat ve Ortahisar ilçelerinde esnafla bir araya gelecek.

(Trabzon/11.30/12.15/14.15/15.25) (Fotografli-Görüntülü)

2- CHP Ekonomi Masasi Heyeti, Konya is dünyasi ile bulusma toplantisi yapacak, Mali Müsavirler Odasi, Ziraat Odasi, Kirmizi Et Üreticileri Birligi, Karatay Süt Birligi, Ziraat Mühendisleri Odasi ve Meram Süt Üreticileri Birligi ile esnafi ziyaret edecek.

(Konya/10.30-16.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- TBMM'den

- Genel Kurulda, Askeri Ceza Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine devam edilecek.

- Milli Savunma Komisyonunda, Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Sirketi Hakkinda Kanun Teklifi görüsülecek.

- KIT Komisyonunda, Türkiye Halk Bankasi AS ve Bagli Ortakliklarinin hesaplari ele alinacak.

(TBMM/14.00/14.00/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle düzenlenecek Ekonomik Isbirligi Teskilati Enerji Bakanlari Toplantisi'na katilacak.

(Ankara /10.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni'ne katilacak, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov ile bas basa ve heyetler arasi görüsme gerçeklestirecek.

(Ankara/10.00/12.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, 16. Agroexpo Uluslararasi Tarim ve Hayvancilik Fuari açilis programina katilacak.

(Izmir/11.15) (Fotografli-Görüntülü)

4- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kanal Istanbul Köprüsü Temel Atma Alani’nda incelemelerde bulunacak ve basin açiklamasi yapacak.

(Istanbul/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- Türkiye-Tataristan Is Dünyasi Yuvarlak Masa Toplantisi, TOBB Ikiz Kuleler'de gerçeklestirilecek.

(Ankara/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haziran ayina iliskin iktisadi yönelim istatistikleri, reel kesim güven endeksi, imalat sanayi kapasite kullanim orani ve Para Politikasi Kurulu toplanti özeti ile haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00/14.00/14.30)

7- TÜIK, haziran ayi sektörel güven endekslerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Özbekistan’da düzenlenecek Türk Dili Konusan Ülkeler Isbirligi Konseyi Turizm Bakanlari 6. Toplantisi'na katilacak.

(Kokand) (Fotografli-Görüntülü)

2- AB Liderler Zirvesi'nin ilk gün toplantisi yapilacak.

(Brüksel) (Fotografli)

3- Birlesmis Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'na katilacak.

(Brüksel) (Fotografli)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19 salginina iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Voleybol kadinlarda FIVB Milletler Ligi Dörtlü Finali Italya'da baslayacak. A Milli Kadin Voleybol Takimi yari finalde ABD ile karsi karsiya gelecek.

(Rimini/20.30)

2- Plaj Voleybolu Erkek Milli Takimlari, 2020 Tokyo Olimpiyatlari'na kota alacak ülkenin belirlenecegi Hollanda'daki CEV Kita Kupasi (Continental Cup) Final Etabi'nin çeyrek finalinde Letonya ile karsilasacak.

(Lahey)

ÖZEL HABER

1- Yil sonuna kadar milyonlarca turist Türkiye'ye akacak

- TÜRSAB Yönetim Kurulu Baskani Firuz Baglikaya:

- "2021 sonunda Rusya’dan gelen toplam ziyaretçi sayisinin 4-4,5 milyon bandinda gerçeklesmesini öngörüyoruz"

- "Rusya pazarindan talebin yaz aylarinda yüksek seyretmesini, ertelenmis taleplerin de etkisiyle bu talebin sonbahar aylarinda da devam edecegini degerlendiriyoruz. Sezonun kasim ayina kadar uzamasini bekliyoruz"

- "Almanya’daki meslektaslarimizla yaptigimiz görüsmelerde Türkiye’ye yönelik satislarda ciddi bir ivme yakalandigi yönünde bilgiler almis durumdayiz. Salgin kaynakli herhangi bir kisitlama gelmezse yil sonuna kadar Almanya’dan gelecek toplam ziyaretçi sayimizin 2,5 ila 3 milyon bandinda gerçeklesmesini bekliyoruz"

- "Fransa pazarinda 2020 yilina göre bir artis beklentisine sahibiz. Bu çerçevede Fransa’dan 400 ila 500 bin bandinda ziyaretçi gelmesini öngörüyoruz"

(Elif Ferhan Yesilyurt/Istanbul)

2- Kovid-19 teshisini 10 saniyeye düsüren yerli test kullanima sunuldu

- Türk arastirmacilar tarafindan gelistirilen ve virüsün erken evresinde sonuç verme özelligi ile öne çikan nanoteknoloji temelli yeni tani sistemi güvenirlik testlerini geçerek kullanilmaya baslandi

- Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar:

- "Su anda seri üretim sürecine geçildi. Dünyanin her tarafindan sisteme talep var. Özellikle Kovid-19 riski büyük olan havaalani gibi yerlerde sonucu hemen alinabildigi için havaalanlari, üretimin durmasi büyük maliyetlere neden olabilecegi için büyük fabrikalar istiyor"

- Bilkent Üniversitesi UNAM bas arastirmacilarindan Doktor Ögretim Üyesi Bülend Ortaç:

- "Saglik Bakanligi Halk Sagligi Genel Müdürlügüne basvurumuzu yaptik ve oradan bu sistemi kullanabilecegimiz onayi alindi. Cihazin Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumu tarafindan onayi da alindi. Bu iki onay ile birlikte gelistirdigimiz teknoloji sahada kullanilabilir hale geldi"

(Selma Kasap/Ankara)

3- "Türk bogazlari"na yerli ve milli yazilim

- HAVELSAN tarafindan yürütülen ve tamamlanma asamasina gelen Türk Bogazlari Gemi Trafik Hizmetleri Sistem Yükseltmesi ve Ilavesi Projesi ile bogazlardaki tüm altyapi millilestirilecek, bu alanda teknolojik bagimsizlik saglanacak

- Yazilim, Türk bogazlarindan sonra KKTC ve Dogu Akdeniz'i kapsayacak "Dogu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi" için de kullanilacak

- Marmara Denizi'nin tamaminin gemi trafik hizmetleri kapsamina alinmasi amaciyla da çalismalara baslandi

(Arife Yildiz Ünal/Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA