Erdogan Ve Putin Telefonda Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Görüsmede, Rusya’nin Covid-19’a gelistirdigi Sputnik V asisi ile Daglik Karabag gibi önemli konular ele alindi.

Erdogan Ve Putin Telefonda Görüstü
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Kremlin Sarayi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Erdogan ve Putin’in görüsmede korona virüs salginina karsi Rusya’nin gelistirdigi Sputnik V asisinin teslimatinin ele alindigi aktarilarak, "Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan arasinda telefon görüsmesi gerçeklesti. Rusya-Türkiye isbirliginin farkli alanlarindaki güncel konular degerlendirildi. Erdogan, Rusya’nin Türkiye ile uçuslari yeniden baslatma kararinin yani sira, Rus asisi Sputnik V’in teslimatlarinin baslamasi nedeniyle tesekkür etti" denildi.

Görüsmede ayrica, geçtigimiz günlerde Isviçre’nin Cenevre kentinde Putin ile ABD Baskani Joe Biden arasindaki zirvenin de ele alindigi aktarilirken, "Putin, ABD Baskani Joe Biden ile Cenevre’de yapilan son görüsmelere iliskin izlenimlerini de paylasti. Kisisel temaslara ve ortak çalismalara diger seviyelerde devam etme karari alindi” ifadeleri kullanildi.

Iki liderlerin Suriye’deki gerginligi azaltma bölgesindeki terör gruplarina karsi ortak mücadele konusuna degindikleri belirtilen açiklamada, Erdogan ve Putin’in Daglik Karabag konusunda da görüs alisverisinde bulundugu aktarildi. Iki liderlerin, Daglik Karabag’da bundan sonraki süreçte gelisimi konusunda ortak çabalar konusunda hemfikir oldugu ifade edilerek, "Türkiye Cumhurbaskani, Rusya’nin 10 Kasim 2020 ve 11 Ocak 2021 anlasmalarinin yerine getirilmesini saglamaya yönelik çabalarina destek verdi. Ekonomik kalkinma ve bölgenin ulasim altyapisinin restorasyonu dahil olmak üzere koordinasyonu sürdürmeye karsilikli olarak hazir olundugu teyit edildi" denildi.
Kaynak: İHA