Cinayet Gibi Kazada Gerçegi Polis Ortaya Çikardi

Afyonkarahisar’da meydana gelen ve 1 kisinin ölümü ile sonuçlanan trafik kazasinin ardindan polis yaptigi detayli inceleme ile olayin gerçek failini buldu. Kaza yapan kisinin kardesinin ‘sürücü bendim’ beyanini inandirici bulmayan polis, yaptigi incelemede kuskularinda hakli oldugunu kanitlayarak kaza yapan ve 1 kisinin ölümüne sebep olan gerçek sürücüyü ortaya çikardi.

Cinayet Gibi Kazada Gerçegi Polis Ortaya Çikardi
Olay, geçtigimiz 19 Haziran da kent merkezi Hasan Karaagaç Mahallesi Turgut Özal Caddesi üzerinde meydana geldi. Berka S., (19) idaresindeki 03 BS 176 plakali otomobil, kavsakta Murat Tokat (38) yönetimindeki 03 DV 117 plakali otomobil ile çarpisti. Murat T.’nin kullandigi otomobil çarpismanin etkisi ile savrularak yol ortasinda yan yatarak durabildi. Diger araç ise kontrolden çikarak yol ortasindaki refüje çikti. Kazada sürücü Murat T., yan yatan aracindan sikisarak yaralandi. Çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine çok sayida polis ve 112 Acil servis ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler yaralanin araç içerisinde sikistigini görünce AFAD ve itfaiyeden yardim istedi. Bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri yaklasik 15 dakika süren bir müdahalenin ardindan sürücü Tokat’i sikistigi yerden güçlükle çikarabildi. Hastaneye kaldirilan Tokat yapilan müdahalelere ragmen kurtarilmayarak hayatini kaybetti.

Polis agabeyinin ifadelerini kabul etmedi!

Olayin ardindan 112 Acil Servis adli vaka formuna kazayi kendisinin yaptigi dair imza atan Hüseyin S.’nin (25) daha sonra olay yerinden firar etmesi üzerine sahsi yakalamak için polis ekipleri harekete geçti. Olaydan birkaç saat sonra sahis saklandigi yerde polis tarafindan bulunarak gözaltina alindi. Süphelinin ifadesini alan polis, sahsin söylediklerinin kazayla olayla örtüsmedigini ve çeliskili ifadeler verdigini fark etti. Polislerin israrli sorularina dayanamayan Hüseyin S., sonunda gerçegi itiraf ederek kazayi kendisinin degil 19 yasindaki kardesi Berka S.’nin yaptigini itiraf etti. Ekipler bunun üzerine Berka S.’nin pesine düstü.

Olayin gerçek faili kirmizi isikta geçtigini söyledi

Polislerin kendisini aradigini duyan Berka S. ise kendi istegi ile adliyeye giderek teslim oldu. Gözaltina alinan Berka S., ifadesinde kirmizi isikta geçtiginden dolayi kazaya sebebiyet verdigini, korktugu için olay yerinden kaçtigini söyledi.

Islemlerinin ardindan mahkemeye çikarilan Berka S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayda hayatini kaybeden Tokat’in ise evli ve iki çocugunun oldugu, bir akaryakit istasyonunda pompaci diye tabir edilen görevli olarak çalistigi ögrenildi.
Kaynak: İHA