CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Konya'da Konustu Açiklamasi

'Bizim kiminle ittifak yaptigimiz belli. Kimseden gizli sakli bir seyimiz yok. Ittifakimiz çok açik, IYI Parti ile. Genel Baskanimiz da bunu söylüyor'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Konya'da Konustu Açiklamasi
CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Bizim kiminle ittifak yaptigimiz belli. Kimseden gizli sakli bir seyimiz yok. Ittifakimiz çok açik, IYI Parti ile. Genel Baskanimiz da bunu söylüyor." dedi.

Öztrak, CHP Ekonomi Masasi Toplantisi kapsaminda geldigi Konya'da, kent merkezindeki esnafi ziyaret etti.

Zafer Meydani'ndaki esnafin sorunlarini dinleyen Öztrak, taksicilerle sohbet etti.

CHP'ye oy verdigini söyleyen bir taksicinin, "Çok çalismalisiniz. Yillardir CHP'ye oy veriyorum ama bosa gidiyormus gibi geliyor. Su ittifak olaylarini bir biraksaniz. Insallah bu seçimde görecegiz, tek basina mi çikacaklar, baskalariyla mi görecegiz." sözlerine, heyetteki CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, "Sahadayiz, sokaktayiz, dogudayiz, batidayiz. Hiç merak etmeyin." diye cevap verdi.

Faik Öztrak da "Baskasina da anlatin; bu partinin hiçbir terörle teröristle iliskisi olamaz. Burasi Atatürk'ün partisi. Milli birligin, beraberligin partisi. Biz bu memlekette savas meydanlarinda bayrak, ezan demisiz, bu cumhuriyeti kurmusuz." dedi.

Taksicinin ise "Bunu arkadaslara söylüyorum da 'niye HDP ile koalisyon yapiyorsunuz' diyorlar." sözleri üzerine Öztrak, "Nerede yapmisiz? Hep beraber anlatacagiz. Bizim kiminle koalisyon yaptigimiz belli." ifadelerini kullandi.

Öztrak, ziyaretin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, ülkenin yeni kurallara, kurumlara ve kadrolara ihtiyaci oldugunu savundu.

Güvenin yeniden saglanmasi ve ekonominin hizla toplanmasi için yeniliklere ihtiyacin oldugunu aktaran Öztrak, sokaktaki insanlarin sikintilarini dile getirdigini, bu dönemde yoksullugun ve gelir dagilimindaki adaletsizligin hizla arttigini iddia etti.

Öztrak, Türkiye'de yoksul sayisinin 18 milyona ulastigini savunarak, "3 yilda 3 milyon kisi daha yoksullar ordusuna katilmis. Issiz sayisi 10 milyon. Bu ekonominin iyi idare edildigini söyleyebilir misiniz? Insanlar feryat ediyor. 'Bunun sorumlusu kim?' diyor. Bu islerin sorumlusu arkasina bakip gidiyor. Baska seyler anlatiyor. Milletimiz yapilanlari görüyor ve notunu veriyor. Konya'da da bu manzara farkli degil. 'Su sandik önüme gelse de bu yükten kurtulsam.' diyor." diye konustu.

Bir gazetecinin, bazi vatandaslarin CHP'nin HDP ile ittifak yaptigi yönündeki iddialarini hatirlatarak, görüslerini sormasi üzerine Öztrak, sunlari kaydetti:

"Bizim kiminle ittifak yaptigimiz belli. Kimseden gizli sakli bir seyimiz yok. Ittifakimiz çok açik, IYI Parti ile. Genel Baskanimiz da bunu söylüyor. Seçimde kiminle ittifak yaptigimiz belli. Onun disinda tabii ki sandikta AK Partili, MHP'li, HDP'li seçmenle de ülkede baska partilere oy vermis kim varsa hepsinin oylarina talibiz. Orada ittifak yapmak isteriz. Seçmenimize saygimiz büyüktür, hepsinin oyuna talibiz."
Kaynak: AA