Büyüksehirden Erkilet Bulvari'na 7,5 Milyonluk Asfalt Yatirimi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan sehrin en önemli caddelerinden olan Erkilet Bulvari’nda toplam 7.5 milyon TL’ye mal olacak, asfalt yenileme çalismalarina baslandi. Iki etapta tamamlanacak olan çalismalarda toplam 15 bin 500 ton sicak asfalt serimi yapilacak.

Büyüksehirden Erkilet Bulvari'na 7,5 Milyonluk Asfalt Yatirimi
Kayseri Büyüksehir Belediyesi, kentin tüm alanlarinda yol yapim, bakim ve onarim çalismalarini sürdürürken, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatlariyla kentte asfalt atagi titizlikle devam ediyor. Bu kapsamda Fen Isleri Daire Baskanligi’nca Bölge Adliye Mahkemesi’nin önünden baslayip, Erkilet Bulvari ile Bekir Yildiz Bulvari kesisimine kadar olan kismin gidis seridinin asfalt yenileme çalismalari yapiliyor. Ekipler tarafindan ömrünü tamamlamis asfaltin kazinmasina baslandi. Toplamda birinci etapta 1.8 kilometre uzunlugunda 15 metre genisligindeki yol için 2 bin metreküp asfalt kazinmasi yapilarak yerine 5 bin ton binder tabakasi denilen 1. kisim asfalt serimi yapilmasi planlaniyor. Çalisma tamamlandiktan sonra 2. kisim asinma kati olarak belirtilen asfalt serimi yapilacak. Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan bu etapta toplam 8 bin ton sicak asfalt serimi yapilmasi amaçlaniyor.

Öte yandan ikinci etapta Erkilet Bulvari ile Bekir Yildiz Bulvari kesisimi kavsaktan baslanip, Karpuzatan Tesisleri kavsak dönüsüne kadar 2 kilometre uzunlugunda, 11 metre genisligindeki kismin gidis ve gelis olarak asfaltin yenilenmesi planlaniyor. Bu yol için ise, 3 bin metreküp asfalt kazinmasi yapilarak yerine 7 bin 500 ton asfalt serimi yapilacak.

Iki etapta tamamlanacak olan çalismalarda toplam 15 bin 500 ton sicak asfalt serimi yapilmis olacak. Bu çalismalarin maliyeti toplam 7.5 milyon TL olacak.
Kaynak: İHA