Baskan Kayda, Vali Karadeniz'i Agirladi

Manisa Valisi Yasar Karadeniz, ilçe ziyaret programlari kapsaminda Salihli Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Baskani Zeki Kayda’dan çalismalarla ilgili bilgiler aldi.

Baskan Kayda, Vali Karadeniz'i Agirladi
Manisa Valisi Yasar Karadeniz, ilçe ziyaretleri kapsaminda Salihli’de incelemelerde bulundu. Salihli Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Karadeniz, Baskan Zeki Kayda ve Baskan Yardimcilari ile daire müdürleri tarafindan karsilandi. Vali Yasar Karadeniz, Salihli’ye gelmekten duydugu memnuniyeti ifade ederek Belediye Baskani Zeki Kayda’ya çalismalarinda kolayliklar diledi.

Nezaket ziyaretlerinden dolayi Vali Yasar Karadeniz’e tesekkür eden Baskan Kayda, Salihli Belediyesi’nin ilçe genelinde gerçeklestirdigi çalismalar hakkinda detayli bilgiler verdi. Türkiye’nin ve Türk Cumhuriyetlerinin ilk ve tek UNESCO tescilli Kula-Salihli Jeoparkini tanitan Baskan Kayda, Salihli’nin dogal, kültürel ve tarihi degerleriyle jeopark sayesinde dünya turizmine açilacagini söyledi.

Kula-Salihli Jeopark sinirlari içerisinde 73 jeosit bulundugunu anlatan Baskan Kayda, “Salihli’mizde jeopark alaninda Sardes Antik Kenti, Artemis Tapinagi, Gölmarmara Gölü, Kursunlu Kaplicalari, Anadolu Piramitleri olarak bilinen Bintepeler, Sindel Mahallemizde bulunan tarihi ayak izleri, Adala Hermos Kanyonu, Su Uçtu Selalesi, tarihi Kiz Köprüsü ile Tekelioglu Mahallemiz yer almaktadir. Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO tescilli Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparki sayesinde Manisa, Kula ve Salihli’mizi yerel, bölgesel ve uluslararasi turizm alanlarinda tanitmak istiyoruz. Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkimiza verdigi desteklerden dolayi Sayin Valimize tesekkürlerimi sunarim” dedi.

Ziyarette, Kaymakam Mehmet Kamil Saglam, Belediye Baskan Yardimcilari Metin Durmaz, Mahmut Süreyya Karaoglu ve Ibrahim Karaca ile AK Parti Ilçe Baskani Selçuk Dinç de hazir bulundu.
Kaynak: İHA