Baskan Güder, Tekstilkent Projesi'ni Anlatti

TRT GAP Diyarbakir Radyosu’nun canli yayinina telefonla baglanan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Çalisan ve Üreten Gençler Programi” çerçevesinde Battalgazi’ye kurulacak olan ‘Tekstilkent Projesi’ hakkinda genel bilgiler verdi.

Baskan Güder, Tekstilkent Projesi'ni Anlatti
TRT GAP Diyarbakir Radyosunda yapimciligini Soner Emre’nin üstlendigi, sunuculugunu ise Asli Hocaoglu’nun yaptigi ’Yöremizden’ adli radyo programina canli telefon baglantisi ile katilan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Gençlik ve Spor Bakanligi’nin ortaklasa yürütecegi “Çalisan ve Üreten Gençler Programi” çerçevesinde Battalgazi’de kurulmasi planlanan Tekstilkent Projesi hakkinda, dinleyicilere bilgiler aktardi. Battalgazi Belediyesi olarak ilçede tekstil altyapisinin olusturulmasinda önemli rol oynayacak olan projenin yüzde 25’ini karsilayacaklarini aktaran Baskan Güder, Battalgazi’ye hizmet ve yatirimda bugüne kadar vakit kaybetmediklerinin de altini çizdi.

“Battalgazi’mizde hizmet üstüne hizmet yapacagiz”

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, kadin ve gençlerin istihdama katilmasinda öncü rol üstlenecek toplam 5 milyonluk yatirimi Battalgazi ile bulusturmanin hakli gururunu yasadiklarini belirterek, “Tekstilkent projesi genç istihdamini hizli bir sekilde saglamaya yönelik bir programdir. Cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip Erdogan, tekstil istihdami arttigi için bazi ilçelerde bu tür yatirimlara öncelik verilmesi talimatini verdi. Bu proje özellikle Dogu ve Güneydogu illerinde uygulaniyor. Malatya’mizda da toplam 5 bölgemizde kurulacak. Bunlardan biriside Battalgazi’mize kurulacak. Yaklasik 5 milyonluk bir yatirimi ilçemizle bulusturacagiz. Bizler de yaptigimiz istisareler sonucunda Tekstilkent Projesi’nin Hatunsuyu’na yapilmasina karar verdik ve yer belirledik. Hatunsuyu bizim için önemli merkezlerden bir tanesidir. Projenin yüzde 25’ini Battalgazi Belediyesi olarak biz, yüzde 75’ini ise ilgili Bakanliklarimiz karsilayacak. Proje kapsaminda mülkiyeti belediyemize ait 10 dönümlük bir alanin evraklarini da ilgili Bakanligimiza gönderdik. Kadin ve gençlerin istihdama katilmasinda da öncü rol üstlenecek bir proje. Battalgazi bölgemizden organize sanayi bölgesine giden birçok vatandaslarimiz var. Özellikle gençlerin çalistigi bu sektörde, uzak yerde çalismalari verimi düsürüyor. Biz de proje ile sektörü bölgemize getiriyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak daha öncede istihdami artiracak projelere imza atmistik. Bu projelerin basinda ise ‘Birlikte Basaracagiz’ projesi geliyor. Battalgazi Belediyesi olarak issizligi azaltacak tüm yatirimlarda zaman kaybetmedik, kaybetmeyiz. ‘Halka Hizmet, Hakka Hizmet’ düsturu ile çikmis oldugumuz bu yolda, Battalgazi Belediyesi olarak çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Insanlarin tercih ettigi bir ilçe olma yolunda emin adimlarla ilerliyoruz. Bizim ilçemize hizmet sözümüz var. Battalgazi’mizde hizmet üstüne hizmet yapacagiz. Projede emegi geçen Cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’a, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’na ve Milletvekilimiz hanimefendiye sükranlarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA