Aydinli Tarim Girisimcileri Kongreye Hazir

Geçtigimiz yil Aralik ayinda, Aydinli girisimci Tevfik Fikret Koca’nin kurdugu Gida, Tarim ve Hayvancilik Üreticileri Dernegi, ilk kongresini yapmaya hazirlaniyor.

Aydinli Tarim Girisimcileri Kongreye Hazir
Kurucu baskanligini danismanlik firmasi sahibi Aydinli girisimci Çevre Mühendisi Tevfik Fikret Koca’nin üstlendigi Gida, Tarim ve Hayvancilik Üreticileri Dernegi, ilk genel kurulunu 2 Temmuz Cuma günü yapacak. Kisa zamanda Aydin’da tarimsal sanayide öncü kuruluslarin yani sira yaklasik 70’e yakin tarim girisimcisi, üretici ve mütesebbisin bünyesinde yer aldigi dernegin ilk kongresinde, yönetim kurulu üyeleriyle komisyon baskanlari seçilerek yol haritasi belirlenecek.

Aydin Ticaret Borsasi (ATB) Toplanti Salonu’nda 2 Temmuz Cuma günü yapilacak olan kongre saat 17:00’de baslayacak. Dernekten yapilan açiklamaya göre ise yeterli çogunlugun saglanamamasi durumunda kongre, 9 Temmuz Cuma günü ayni yer ve saatte yapilacak. Yaklasik 70 üyesi bulunan dernegin 12 kisilik yönetim kurulunun da seçilecegi kongrede, Aydin’in tarimsal sanayi potansiyeline katma deger kazandirilmasi için Devletin sagladigi hibe ve tesvikler de masaya yatirilacak.

Gerçeklesecek olan kongrede dernegin onur kuruluna 1989-1997 yillari arasinda Bayindirlik ile Iskan Bakanligi yapan Cengiz Altinkaya ile Taris Incir Birligi Baskani Mustafa Bircan’in da seçilecegi bildirilirken, öte yandan dernek bünyesinde kurulan Yas ve Kuru Meyve Üreticileri, Zeytinyagi Üreticileri, Salamura Üreticileri, Hayvansal Ürün Üreticileri, Pamuk Üreticileri ile Egitim, Arastirma ve Danisma komisyonlarina da baskan seçimi yapilacak.
Kaynak: İHA