AOSB Bilgiyi Üretime Dönüstürüyor

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlügü’nün ulusal çapta ilk kez düzenledigi “Sanayi Odakli AR-GE ve Inovasyon Proje Yarismasi” ödülleri, gerçeklestirilen törenle sahiplerini buldu. AOSB Yönetim Kurulu Baskani Bekir Sütcü, “Bu yarisma ile bizler; yeni teknoloji ve metotlari sanayimize kazandirmak, Ar-Ge ve inovasyon kültürünü yayginlastirmak, üniversite-sanayi is birligini güçlendirmek, Ar-Ge ve inovasyon çalismalarinda yeni ortakliklari baslatmak için önemli bir adim attik, emek veren herkese tesekkür eder, kazananlari tebrik ederim” dedi.

AOSB Bilgiyi Üretime Dönüstürüyor
Vali Yardimcisi Muzaffer Sahiner, pandemi kurallari kapsaminda düzenlenen ödül töreninin açilisindaki konusmasinda, akademi ve sanayi bulusmalarinin önemine dikkati çekerek, “Bu is birliginin somut örnegi olan bu proje yarismasi ile bir yandan ögrencilerimiz projelerini ve yenilikçi fikirlerini hayata geçirebilecek alan bulurken diger yandan da sanayici ile temas etmek suretiyle girisimci olma isteklerini artiracaklardir. Bu da ülkemiz ve Adana’miz için çok önemli bir kazançtir” dedi.

Ulusal çapta düzenlenen bu yarisma ile sadece projelerin ortaya çikmakla kalmayacagini, ayni zamanda Adana’nin da tanitimina katki saglanmis olacagini vurgulayan Vali Yardimcisi Sahiner, “Bu projeleri mutlaka sanayicilerimiz desteklemeli ve degerlendirmelidir. Çünkü ufuk açici bu projeler, gelecek yeni fikirlerin yesertilmesinde heyecani ve sinerjiyi dinamik tutacak, gelecek yeni projelere ilham kaynagi olacaktir. Bu önemli çalismayi gerçeklestiren basta AOSB Yönetim Kurulu Baskani Bekir Sütcü ve yönetim kurulu olmak üzere Bölge Müdürlügü çalisanlarina ve bu süreçte aktif olarak yer alan akademisyenlerimize tesekkür ediyor, yarismanin dört ayri alaninda dereceye girenleri teker teker kutluyorum” dedi.

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ise törendeki konusmasinda, gelismis ülkeler düzeyine erismek için büyümenin sanayide olmasi gerektigini belirterek, “Sanayide olmayan büyüme eksik ve sorunlu büyümedir. Sanayide büyüme istihdam demektir. Sanayiyi desteklemek, organize sanayiyi desteklemek ülkenin gelecegini desteklemek anlamina gelir. Böylesi önemli bir organizasyonu gerçeklestiren AOSB yönetimini kutluyorum” diye konustu.



“Girisimciler için kuluçka merkezi hazirliyoruz”

AOSB Yönetim Kurulu Baskani Bekir Sütcü ödül töreninde yaptigi konusmada, üniversite-sanayi is birliginin gücüne inanan bir OSB olarak, is birliklerinin gelismesine katki sunmak amaciyla hayata geçirdikleri yenilikçi projelerden söz etti. Sütcü, “OSB olarak, girisimcilere ve akademisyenlere projelerini çalisabilecekleri ve sanayicilere sunabilecekleri Kuluçka Merkezi hazirliyoruz. Bu merkezin aktif hale geldikten sonra basarili projelerin sanayicilere kazandirilmasini tesvik edecek ‘Is Melegi’ veya ‘Fon Sistemini’nin kurulma planlarinin olabilecegini de belirtmek isterim” dedi.

Baskan Sütcü, Üniversite-Sanayi is birlikleri kapsaminda Bölgede bulunan tüm üniversiteler ile protokol imzaladiklarini animsatarak, su bilgileri verdi:

“Bu hususta aktif olarak is birligi gelistirmeye çok önem veriyor ve paydaslik iliskilerimizi güçlendiriyoruz. Bu zamana kadar üniversite-sanayici is birliginin gelistirilmesi için hem imkanlarini hem de akademisyenlerini yönlendiren Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Osmaniye Korkut Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi Rektörlerimize de tesekkür ediyorum.”

“Inovatif projelerle gelecege hazirlaniyoruz”

Sütcü, “Bu yarismamizin amaci da akademisyenlerimizi ve gençlerimizi girisimci olmaya tesvik etmek, sanayimize fayda saglamak ve katma degeri yüksek projelerin bölgemize kazandirmaktir. Bu vesileyle üniversitelerin gücünü kullanmak, Adana olarak kendi dokumuza uygun hikâyemizi olusturmak ve güçlendirmek için ‘Sanayiye Uygulanabilir Ar-Ge ve Inovasyon Proje Yarismasini’ gerçeklestirdik. Böylece, yeni teknoloji ve metotlari sanayimize kazandirmak, Ar-Ge ve inovasyon kültürünü yayginlastirmak, üniversite-sanayi is birligini güçlendirmek ve Ar-Ge ve inovasyon çalismalarinda yeni ortakliklari baslatmak için de önemli bir adim atmis olduk” dedi.

AOSB yönetimi olarak verdikleri hizmetlerin kalitesini ve çesitliligini sanayicilerin beklenti ve ihtiyaçlarina göre artirirken, diger yandan OSB’nin ve Adana’nin cazibesine katki sunacak projeleri genisletmeye devam ettiklerini belirten AOSB Baskani Sütcü, sunlari ifade etti:

“Sanayi alani sadece üretmekle, altyapi ve temel ihtiyaçlari sunmakla bitmiyor. Bu nedenle bizler AOSB yönetimi olarak yeni projelerle proaktif uygulamalar gelistirerek ekosistemi güçlendirecek nitelikli çalismalari önemsiyor, hayata geçiriyor ve gelecege hazirlaniyoruz. Gelecege hazirlanirken inovatif fikirlerle ülkemizi kalkindiracak gençlerimizin, fikirlerini önemsiyor ve referans aliyoruz. Bu vesile ile hayata geçirdigimiz Sanayi Odakli Ar-Ge ve inovasyon yarismamiz bu bakis açimizin en güzel meyvesini olusturuyor.”

Baskan Sütcü, konusmasinin sonunda, “Burada dereceye giren projeleri ödüllendirmek için bir araya geldik. Ancak, bu yarismanin esas ödülünün sahibi degerli projelerin filizlenecegi Adana’miz ve ülkemiz olacak” diyerek, yarismaya katilan tüm akademisyenleri, lisansüstü ve lisans ögrencileri ve meslek yüksek okulu ögrencilerini kutladi.

“AOSB ile birlikte üniversite-sanayi is birligi için çaba harciyoruz”

Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, teknolojiyi üreten bir üniversite olmanin yolunun erken asamalarda ögrencileri AR-GE ile tanistirmaktan geçtigini belirterek, “Üniversitemizin arastirma stratejilerini belirlerken bölge sanayisini sürece dâhil etmek, ögrencilerin ögrenimleri sirasinda sanayide geçirecekleri süreyi uzatmak için AOSB ile birlikte çaba harciyoruz. Ayrica doktora ve yüksek lisans tez çalismalarinda da ortakliklari destekleyecek kaynaklari artiriyoruz” dedi.

Rektör Tuncel, üniversitelerinin güçlü ve nitelikli bir kadrosu, Adana’nin da köklü, vizyon sahibi bir sanayici grubu bulundugunu belirterek, söyle devam etti:

“En az bunlar kadar önemlisi birlikte çalisma ve sinerji yaratma gibi ortak istegimizin olusu bizler için en önemli motivasyon kaynagidir. Bu duygularla, bu yarismada emegi geçen AOSB Yönetim Kurulu Baskani Sayin Bekir Sütcü ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Bölge Müdürüne, tesekkür ediyor, yarismaya katilan ve dereceye giren genç arkadaslarimizi kutluyorum.”

Konusmalarin ardindan üniversite-sanayi is birligine destek olan 25 sanayici için AOSB yönetimi tarafindan hazirlanan tesekkür plaketleri Adana Vali Yardimcisi Muzaffer Sahiner tarafindan verildikten sonra yarismada dereceye girenler, ödüllerini törene katilan protokol mensuplarinin elinden aldilar.

Toplamda 174 bin TL ödül havuzu

Yeni teknoloji ve metotlarin sanayiye kazandirilmasi, Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yayginlasmasi, üniversite-sanayi is birliginin güçlenmesi, Ar-Ge ve Inovasyon çalismalarinda yeni ortakliklarin baslatilmasi, Ar-Ge ve Inovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebilecegi bir platform saglanmasi amaciyla düzenlenen “AOSB Sanayi Odakli Ar-Ge ve Inovasyon Proje Yarismasi” iki ana tematik alanda ve 10 alt kategoride gerçeklesti.

Toplamda 174.000 TL ödül havuzu bulunan ve "Bilim ve Sanayi Kurulu” farkli üniversitelerden 100’den fazla akademisyen ve 30’dan fazla sanayiciden olusan yarismada, tematik alanda ilk 3 dereceye giren proje sahiplerine para ödülü verildi.

Ilk 5’te yer alan proje sahiplerine Proje Destek Ofisi mentörlük destegi ve AOSB Kuluçka Merkezi’nde 6 aylik yer tahsisi, ilk 10’da yer alan proje sahiplerine de Proje Destek Ofisi’nde mentörlük destegi saglanacak.

AOSB Seyhan Salonu’nda düzenlenen ödül törenine; Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Emniyet Müdürü Dogan Inci, A.T.Ü Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Adana Sanayi Odasi Meclis Baskani Israfil Uçurum, Adana Ticaret Odasi Baskani Atila Menevse, Ticaret Il Müdürü Adnan Ekiz, Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Remzi Özdogan, Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Niyazi Göger, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpinar, sanayiciler, kamu kurumlarinin müdürleri ve temsilcileri, akademisyenler ve dereceye giren yarismacilar katildi.

Törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdere ile proje yarismasina desteklerini esirgemeyerek, onur kurulunda yer alan Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal da video mesaj ile katilim saglayarak, tebriklerini ilettiler.
Kaynak: İHA