Anadolu Masal Evi Keçiören'de Açildi

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk ile birlikte ’Anadolu Masallar Projesi’ kapsaminda Keçiören’de insa edilen ’Anadolu Masal Evi’nin açilisina katildi.

Anadolu Masal Evi Keçiören'de Açildi
Keçiören Gümüsdere Mahallesi’ndeki Gümüsdere Anaokulunda faaliyete baslayan ’Anadolu Masal Evi’nin açilisina Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, MHP Ankara Milletvekili Nevin Tasliçay, Ankara Vali Yardimcisi Elif Nur Bozkurt Tandogan, Il Milli Egitim Müdürü Turan Akpinar, Ögretmen Yetistirme ve Gelistirme Genel Müdürü Adnan Boyaci, Keçiören Ilçe Milli Egitim Müdürü Ayhan Isik, ögretmenler ve ögrenci velileri katildi.

Açilista konusan Bakan Selçuk, "Bizim kültürümüzün dokularinda yer alan, ninelerimizin, dedelerimizin dillerine yerlesmis masallarimizi aktarmanin bir projesi bu. Çocuklarimizin masal tadinda bir egitim, bir terbiye süreci içerisinde yasamalarina katki saglamis oluyoruz. Burada bütün ekip arkadaslarimiz ile beraber bir sevinci yasiyoruz. Bu sevinç aslinda bin yillik bir sevinç. Bunu sahici bir sekilde yeni nesiller ile paylasmak söz konusu. Bu yüzden Masal Evleri’ni çok önemsiyorum. Çünkü çocuklarimiz ile gerçekçi ve sahici bir bag kurabiliyoruz. Bunun yol açtigi yansimalari gördükçe inanin yaptigimiz bütün projeler içinde çok özel bir yere sahip oluyor bu Masal Evleri" dedi.



“Destege devam”

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok da belediye olarak Anadolu Masal Evi’nin yapim sürecine destek verdiklerini ve bundan sonraki süreçte de egitime destek vermeye devam edeceklerini söyledi.



Bakan Selçuk’un konusmasinin ardindan kurdele kesilerek ’Anadolu Masal Evi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Katilimcilar daha sonra Masal Evi’nde incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA