Akdeniz Üniversitesi Paramedik Ögrencileri II.Medic Games Ambulans Rallisi'nde Üçüncü Oldu

Akdeniz Üniversitesi Paramedik ögrencileri II.Medic Games Ambulans Rallisi’nden üçüncü olarak döndü. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ögrenciler ile bir araya geldi.

Akdeniz Üniversitesi Paramedik Ögrencileri II.Medic Games Ambulans Rallisi'nde Üçüncü Oldu
Paramedik Dernegi ve Bahçesehir Üniversitesi is birligi ile 9 Haziran 2021 tarihinde Istanbul’da düzenlenen ve 21 üniversitenin katildigi “II. Medic Games Ambulans Rallisi”nde Akdeniz Üniversitesi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu, Ilk ve Acil Yardim Programi ikinci sinif ögrencileri Esra Simsek, Baran Sahinoglu ve Özgür Talan temsil etti. Yarismada ekipler moderatörlerin rehberliginde hazirlanan simülasyonlarda, profesyonel hastalardan olusan Medikal ve Travmali vakalarin hasta hastane öncesi acil bakimi konusunda, jüriler tarafindan degerlendirildi. Akdeniz Üniversitesi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ilk ve Acil Yardim Programi ekibi, travmali hastanin hastane öncesi acil yaklasiminin degerlendirildigi, Travma etabinda üçüncülük ödülü kazandi.

Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçeklesen toplantiya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’in yani sira Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Gülbin Arici, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hatice Yangin, Müdür Yardimcilari Ögr. Gör. Dr. Emine Selda Gündüz, Dr. Ögr. Üyesi Onur Karaman, programda görev yapan Ögr. Gör. Dr. Esma Gültürk ve Ögr. Gör. Suna Eroglu Aygül ve ödül alan ögrenciler Esra Simsek, Baran Sahinoglu ve Özgür Talan katildi.

Ögrencilerin basarilarindan büyük mutluluk duydugunu ifade eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Ben hep acil kismini çok sevmisimdir. Ama çok da zor ve kutsal bir is. Sonuçta acil durumda ihtiyaç olan hastayi ilk siz karsiliyorsunuz. Zor bir is yapiyorsunuz o yüzden. Umarim Akdeniz Üniversitesini her zaman çok iyi temsil edersiniz ve çok iyi isler çikarirsiniz. Yarismada kazandiginiz basaridan dolayi ögrencilerimizi ve hocalarimizi tebrik ediyorum.” seklinde konustu.

Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hatice Yangin, II. Medic Games Ambulans Rallisi senaryo bazli ve travmali hasta tasimasi bölümünde basari elde eden ögrencilerle gurur duydugunu ifade etti.

Ilk ve Acil Yardim Programi Ana Bilim Dali Ögr. Gör. Dr. Emine Selda Gündüz ise Akdeniz Üniversitesi olarak saglik hizmetleri alaninda Türkiye’nin önde üniversiteleri arasinda yer aldiklarini belirterek; “Ögrencilerimizin hem sinif ortaminda hem de sahada becerilerini gelistiriyor, uygulama agirlikli vakalar ve simülasyon egitimlerimiz ile destekliyoruz. Uygulamali staj alanlarinda ve 122’de çok fazla ögrencimiz uygulama görüyor. Sahada çalismaya basladiklarinda da yetkinlikleriyle bunu kanitliyorlar. Önlisans grubu olmasina ragmen bu rallide ögrencilerimiz vakalara müdahale ettiler, tanilarini, tedavilerini yaptilar ve sonra ambulansla hastaneye varma sürecine kadar geçen süreçte neler yapilmali bunlarda basari sagladilar. Pandemi nedeniyle kalabalik etkinlikleri tesvik etmedik ama kendileri gitmisler basari elde etmisler bizi de gururlandirdilar.” ifadelerini kullandi.

Ambulans Rallisinde Paramedik ögrencileri, senaryo geregi trafik kazasinda yaralanan vatandaslara en kisa sürede müdahale etmek için zamana karsi yarisiyor. Ögrenciler senaryodaki, uzuv kopmasi, hamile kadin, bayilma ve bilinç kaybi vakalarina müdahale ediyor.
Kaynak: İHA