AB Büyükelçisi Nikolaus Açiklamasi 'Türk Ve Suriyeli Gençlerin Egitimi Önemli'

AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Istihdam için mesleki egitim programi(IMEP) kapsaminda Bursa’nin Inegöl ilçesine geldi.

AB Büyükelçisi Nikolaus Açiklamasi 'Türk Ve Suriyeli Gençlerin Egitimi Önemli'
Türkiye’deki 33 okul arasina giren Inegöl Mesleki Egitim Merkezinde program düzenlendi.

Istihdam için mesleki egitim programi(IMEP) kapsaminda Inegöl Mesleki Egitim Merkezinin "Suriyeli ve Türk gençler ile yetiskinler için çiraklik ve mesleki egitim" adli proje Büyükelçi tarafindan incelendi. Program Bursa, Ankara, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Izmir, Kahramanmaras, Kayseri, Kocaeli, Konya ve İçel illerden uygulanacak. Programa katilan okullara toplam 30 Milyon avro hibe verilecek.

Inegöl Mesleki Egitim Merkezi bahçesinde düzenlenen programa AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Milli Egitim Müdürü Ali Dogru, Inegöl Ticaret ve Sanayi Odasi Sekreteri Mustafa Sentürk, Mobilyacilar Odasi Baskani Özcan Ayhan, Mesleki egitim Merkezi Müdürü Musa Oktar ile egitimciler katildi.

Programda söz alan Milli Egitim Müdürü Ali Dogru, 33 okul arasina girmenin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “Bu kapsamda Büyükelçiyi Inegöl’de agirlamaktan dolayi mutluyuz. Mesleki egitim merkezimizde egitim 14 Suriyeli vatandasimiz egitim aliyorlar. Mesleki egitimde iyi durumdayiz” dedi.

AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, "Burada olmaktan mutluyum. Istihdam konusunda önemli bir noktaya gelmek güzel bir sey. Bu basari hikayelerinin anlatilmasi, herkesin çikarina olan bir durum. Almanya da çiraklik uzun süreye ait bir egitim sistemi. Burada süre kisa ve basari da var. Bizlerde Suriyeli mültecilerin ülkeye entegre edilmesine bizlerde destek vermeye çalisiyoruz. Türk ve Suriyeli gençlerin egitimi büyük öneme sahip. Bu tür çalismalar, onlarin geleceklerini hazirlamasina büyük destek verecektir" dedi.

Kaynak: İHA