YEO, Halka Arza Hazirlaniyor

Teknoloji ve Mühendislik firmasi YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.S taslak izahname ile halka arz basvurusunu SPK’ya (Sermaye Piyasasi Kurulu) yaparak halka arz sürecini baslattigini duyurdu. SPK tarafindan taslak izahnamenin ve halka arzin onaylanmasi ile halka arz sureci resmi olarak baslayacak.

YEO, Halka Arza Hazirlaniyor
Halka arz süreci ile ilgili açiklamalarda bulunan YEO Yönetim Kurulu Baskani ve CEO’su Tolunay Yildiz, Global Menkul Degerler tarafindan halka arzi gerçeklestirilecek olan YEO‘nun kurumsal ve bireysel yatirimcilara esit dagilim yöntemiyle halka arzi planladiklarini açiklayarak, “Halka arza tüm yetkili kuruluslardan katilim saglanabilecek olup, halka arzin Sermaye Piyasasi Kurulu’nun onayinin ardindan 2021’in ikinci yarisinda gerçeklesmesi bekleniyor.” dedi.

YEO ve faaliyetleri

YEO Yönetim Kurulu Baskani ve CEO’su Tolunay Yildiz, farkli endüstrileri dijital teknolojiler ile bulusturduklarini ifade ettigi açiklamasinda, “YEO, enerji, su, petrol ve gaz, madencilik ve çimento gibi sektörleri yenilenebilir enerji, elektrifikasyon ve otomasyonla bulustururken, sundugu ve birlikte çalistigi lider dijital teknoloji partnerleriyle de karbon emisyonunun azaltilmasina katki sunmakta, sürdürülebilir bir enerji ve endüstri için çalismalarini yürütüyor.” dedi.

Ayrica günesten rüzgara, biyogaz ve biyokütle’den Jeotermal enerjiye, YEO, yenilenebilir enerji alaninda faaliyetlerini arttirmis olup, enerji projelerinde sundugu komple çözümler ve sektör uzmanligi ile Türkiye’de ve yurtdisinda çok sayida proje gerçeklestirmis ve bu alanda daha da büyümeyi hedefliyor.

Son yillarda gerçeklestirdigi ihracat rakamlariyla, yurtdisinda gerçeklestirdigi projeler ve yurt disi faaliyetleriyle hizla büyüyen YEO, sektöründe küresel ölçekte güçlü bir oyuncu olmayi ve halka arz ile bu alandaki gücünü artirmayi hedefliyor.

Halka arzla yeni yatirimlar ve büyüme hedefleniyor

YEO’nun halka arzi ile elde edilecek fon sayesinde isletme sermayesinin güçlendirilmesi, finansal ve is kapasitesinin büyütülmesi, kurumsallasma, bilinirlik ve taninirligin arttirilmasi, seffaflik ve hesap verilebilirlik ilkelerinin sirketin temel is yapma prensibi olarak devam ettirilmesi, Ar-Ge faaliyetlerinin yürütülmesi, sirketin kurumsal kimliginin ve insan kaynaginin gelisimi hedefleniyor.

Ayrica dijitalizasyon alaninda dijital enerji yönetimi ve Green Deal (Yesil Mutabakat) çerçevesinde yenilenebilir enerji, yüzer Günes Enerji Santralleri (GES) alaninda da faaliyetlerini hizlandiracak yatirimlari planliyor.

17 yillik tecrübesiyle, 3 kitada 25 ülkede gerçeklestirdigi 200’den fazla projeyle, Türkiye’de ve dünyada taninan YEO, tek noktadan çözüm konsepti (One-Stop Solution Concept) ile Elektrifikasyon, Otomasyon, dijitalizasyon ve mühendislik çözümlerinin hepsini birlikte sunma kabiliyeti ve gücü ile yurtiçi ve yurtdisi sektörlerin tercih ettigi bir firma konumunda.
Kaynak: İHA