YEE, Slovenya'da Türkçe Kurslari Baslatiyor

Balkan ülkesi Slovenya'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafindan Türkçe kursu açilacak.

YEE'den yapilan açiklamada, Türkçeye ilginin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina ragmen hem Hirvatistan’da hem de bölge ülkelerinde artmaya devam ettigi kaydedildi.

Enstitünün Hirvatistan genelinde 2 Haziran'da baslayan kurslara 360 yeni kayit aldigi aktarilan açiklamada, Slovenya’da da Türkçe kurslarinin baslayacagi bildirildi.

Açiklamada, Türkiye'nin Ljubljana Büyükelçiliginin destekleriyle açilan basvurulara Sloven vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi ve yaz dönemine yönelik ücretsiz yapilacak Türkçe kurslarinin çevirim içi olarak düzenlenecegi vurgulandi.

Türkçe kurslarinin, enstitünün Türkçe egitim materyalleri ve salgin döneminde enstitünün uzman okutmanlarinca hazirlanan özel videolar ile yapilacagi belirtilen açiklamada YEE'nin Türkçe egitimi ile Kovid-19 salgininin dünyayi etkisi altina aldigi bu dönemde, Yunus Emre’nin felsefesiyle Sloven vatandaslarla bir araya gelmeyi ve kültürel paylasimi amaçladiginin alti çizildi.

Açiklamada, enstitü olarak salgin döneminde çevrim içi kurslarla Türkçe seferberligi baslatildigi ve dünya çapinda 112 farkli ülkeden 70 binden fazla kisinin Türkçeyle tanismasinin saglandigi kaydedilerek "Ayrica Enstitü tarafindan gelistirilen Türkçe Ögretim Portali üzerinden 400 binin üzerinde kullanici halihazirda Türkçe ögreniyor. Özellikle koronavirüs krizini firsata çeviren Enstitü, dünyanin birçok noktasinda Türkçe ögrenmek isteyen binlerce vatandasa ulasarak Türkçe ögrenme isteklerini ve hayallerini gerçege dönüstürdü." ifadelerine yer verildi.

YEE'nin dünya çapinda, Yunus Emre ve Türkçe Yili çerçevesinde gösterdigi Türkçe egitim seferberligi sayesinde, Türkçe, salgin döneminde dünyada tercih edilen diller siralamasinda 5. oldu.

Kaynak: AA