Yarali Köpek Için Seferber Oldular

SANLIURFA – Sanliurfa’nin Suruç ilçesinde sürücüler yolun ortasinda yarali olarak yatan köpek için seferber oldu. Acilar içerisinde kivranan yarali hayvan, olay yerine çagrilan veterinerin ilk müdahalesinin ardindan tedavi edilmek üzere klinige götürüldü.

Yarali Köpek Için Seferber Oldular
Edinilen bilgiye göre olay, Suruç ilçesine bagli Pinarbasi Sokak yakinlarinda yasandi. Zonguldak’tan is amaçli Sanliurfa’ya gelen Serken Bayraktar, yolun ortasinda tazi irkindan bir köpegin yarali halde yattigini gördü. Köpegi kucagina alan Bayraktar, yol kenarina götürüp internet üzerinden buldugu telefonla ilçede görev yapan Veteriner Hekim Faruk Çakir’a ulasti. Köpegin yarali oldugunu söyleyen Bayraktar, veterinerden yardim istedi. Olay yerine giden Veteriner Hekim Faruk Çakir, köpegin kirilan ayagina tampon uygulayip sargi bezi ile sardi. Daha sonra köpegi kucagina alip yol kenarinda bulunan bir agacin gölgesine götürdü. Bir süre gölgede bekletilen yarali köpek, olay yerine giden Suruç Belediyesi’ne ait araçla alinarak tedavi edilmek üzere klinige götürüldü.

Yarali köpek için veteriner hekim çagiran Serkan Bayraktar, “Esnafim. Zonguldak’tan buraya seyahat için geldim. Normalde ögretmenim ama atanamadim. Yasli bir amca arabanin çarptigi köpegi görmüs. Biz gördügümüzde bacagi kirik bir sekilde yolda can çekisiyordu. Ben insani görevimi yapip kenara aldim. Ilk müdahalesini veteriner bir arkadas geldi ve yapti” dedi.

Yarali bir köpek oldugunun haber verilmesi üzerine olay yerine giden Veteriner Hekim Faruk Çakir, "Arkadas beni aradi ve ben de hemen geldim. Ön bacakta kirik var. Gerekli ilk müdahaleyi ve pansumanini yaptik. Biz kirik tedavisi yapamiyoruz. Bunun için Sanliurfa’ya götürülüp oradaki klinikte tedavi edilmesi lazim. Elimizden geleni yaptik ama ne yazik ki bizi asiyor. Biz genelde büyükbas hayvanlara baktigimiz için bir sey yapamiyoruz. Bunun için Urfa’daki kliniklere götürülmesi lazim” diye konustu.

Kaynak: İHA