Vetbüs 3 Gün Boyunca Kartal'da

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlara yönelik önemli hizmetlerinden biri olan Gezici Veteriner Otobüsü “Vetbüs” 3 gün boyunca Kartal’in 3 farkli noktasinda hem sokaktaki dostlara hem de hayvan severlere hizmet verecek.

Vetbüs 3 Gün Boyunca Kartal'da
Sahipsiz hayvanlarin rehabilitesinin yani sira bulasici ve salgin hastaliklari önleme, hayvanlari bulunduklari mahallelerde asilayarak tedavi etme amaciyla hizmet veren Vetbüs, 28 Haziran’da Ugur Mumcu Mahallesi’nde, 29 Haziran’da Yali Mahallesi’nde ve 30 Haziran’da da Neyzen Teyfik Meydani’nda saat 12.00 ila 15.00 saatleri arasinda hizmet verecek.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen Gezici Veteriner Otobüsü “Vetbüs”, Kartal Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügünün de isbirligi ile 3 gün boyunca Kartal’da hizmet verecek.

Muayene, asi, mikroçip takilmasi ve basit tibbi müdahalelerin yapildigi Vetbüs, 28 Haziran’da Ugur Mumcu Mahallesi Seyh Samil Caddesi No: 9 önünde 12.00 15.00 saatleri arasinda bulunacak. 29 Haziran’da Yali Mahallesi Baglar Caddesi Sehit Üstegmen Gökhan Yavuz Sokak Saglik Ocagi yaninda 30 Haziran’da ise Kartal Merkez Marmaray Istasyonu Neyzen Teyfik Meydani’nda hizmet verecek olan Vetbüs’e; hayvan severler sahipsiz hayvanlari tedavi, asilama ve mikroçip takilmasi için getirebilir.

Kisirlastirma islemi için de kontrol yapan Vetbüs veterinerleri, kisirlastirilmasi gereken hayvanlarin ilgili merkeze sevkini sagliyor. Istanbul’da sehir meydanlari, yesil alanlar ve korular, parklar, sahiller ve diger sosyal alanlarda park ederek sokak hayvanlarina ve hayvan severlere hizmet veren Vetbüs’ün en önemli amaçlarindan biri de sokak hayvanlarinin sahiplendirilmelerini özendirmek. Sokak hayvanlarini asilayarak bulasici hastaliklari da önlemeye çalisan Vetbüs’ün içinde tibbi cihazlar ve tetkik aletlerin yani sira denetimli bir veteriner hekim ekibi de bulunuyor.
Kaynak: İHA