Silvan'da Ilk Defa Üniversite Sinavi Yapilacak

Diyarbakir’in Silvan ilçesinde ilk defa yapilacak olan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) için gerekli tedbirlerin alindigi açiklandi. ÖSYM tarafindan 26-27 Haziran 20021 tarihinde gerçeklesecek olan YKS öncesi Sinav Koordinasyon Kurulu toplanarak hazirlik çalismalari degerlendirdi.

Silvan'da Ilk Defa Üniversite Sinavi Yapilacak
Silvan’da ilk defa yapilacak olan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) Koordinasyon Kurulu toplantisi Silvan Kaymakamligi Hasuni Tplanti Salonunda Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Murat Öztürk, YKS Koordinatörü Prf. Dr. Sedat Ilhan, Il Emniyet Müdürlügünden Bas Komiser Mesut Acin, Jandarma Bölük Komutani Jandarma Binbasi Adalet Gökcan, Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Ensari Bulun, Saglik Müdürü Dr. Mahmut Utangaç ve Ilçe Nüfus Müdürü Medeni Ates katildi.

Hasuni Toplanti Salonunda konusan Silvan Ilçe Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Murat Öztürk, üniversite sinavinin Silvan’da ilk kez yapilmasindan mutlu olduklarini, gençlerin bu sinava girmek için farkli il ve ilçelere gitmek zorunda kalmayip, bu uygulama ile ilçe merkezinde 7 bin 633 ögrencinin Silvan’da sinava girecegini belirti. YKS Koordinatörü, Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prf. Dr. Sedat Ilhan, Silvan’da ilk kez yapilacak olan sinava 2 bin civarinda disaridan olmak üzere toplam 5 bin kisinin katilacagini, bu sinav için tüm hazirliklarin yapildigini belirtti.

Ilhan, “Silvan ilçemizde Yüksekögretim Kurumlari Sinavi Temel Yeterlilik Testi sinavi (TYT) oturumu, 22 binada 4 bin 506 aday; Alan Yeterlilik Testi sinavi (AYT) oturumu, 12 binada 2 bin 899 aday ve Yabanci Dil Testi sinavi oturumu ise 2 binada ise, 210 adayin katilimi ile gerçeklestirilecek. Sinavlar için ilçemizdeki sinav yerleri yazilacak sinav salonlari ve sinav görevlileri belirlendi" dedi.

Silvan’da yapilacak olan YKS için emniyet müdürlügü tarafindan gerekli güvenlik tedbirlerinin alindigi, Belediye Baskanligi tarafindan karsilama ekibi kuruldugu, Zabita birimlerince ögrencilere yardimci olunacagi bildirildi.

Öte yandan ilçede bulunan otel, lokanta ve kafe isletmeleri tarafindan, sinava girecek ögrencilere özel indirim uygulanacagi belirtildi.
Kaynak: İHA