Selçuk Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi 2020-2021 egitim ögretim yili mezuniyet töreni gerçeklesti. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Selçuk Üniversitesi mezunlarinin ayricaligini mesleki hayatlarinda tecrübe edeceklerine inandigini söyledi.

Selçuk Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy törende yaptigi konusmada, ögrencilerin 5 yil süren mesakkatli, bir o kadar da keyifli egitimlerini tamamlamasinin ardindan Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasinda yer alan Selçuk Üniversitesi’nden mezun oldugunu söyledi.

Veteriner Fakültesi ögretim elemanlari ve ögrencilerinin egitim sürecinin bir bölümünü pandemi gölgesinde geçirmesine ragmen, ülkesine daha iyi hizmet edebilme düsüncesiyle elinden gelen çabayi gösterdigini ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Her biriniz, gösterdiginiz gayret neticesinde bu fakülteden mezun olmayi ve hayalinizdeki veteriner hekimlik meslegini icra etmeyi sonuna kadar hak ediyorsunuz. Sunu rahatlikla söyleyebilirim ki, burada almis oldugunuz egitim, yeterlilik açisindan sizi, esdeger bölümlerden mezun olanlarin çok daha ilerisine tasiyacaktir. Ancak üniversite hayatinin sadece teorik bilgiyle sinirli olmadigini, bu 5 yil boyunca burada kazandiginiz vizyon ve tecrübenin de aldiginiz egitimin bir parçasi oldugunu unutmamak gerekir. Bu noktada, Selçuk Üniversitesi’nin ayricaligini bundan sonraki meslek hayatinizda yakinen tecrübe edeceginize inaniyorum. Gelecege yönelik hedeflerini belirlemis, milletine ve tüm insanliga faydali olmayi siar edinmis ve bu amaç ugruna hareket etmekten geri durmayan gençlerimize diplomalarinin hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Seyfullah Haliloglu da ögrencilere takdim edilen diplomalarin, meslek hayatinin kapilarini aralayacak birer anahtar oldugunu belirterek fakülte olarak bir cevher gibi yetistirilen, vatan ve millet sevdalisi mezunlar vermenin gururunu yasadiklarini dile getirdi.

Tören, ögrencilere diplomalarinin verilmesiyle sona erdi. Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Ilhan Çiftçi ve Prof. Dr. Ahmet Tugrul Polat, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Besoluk, Konya Veteriner Hekimleri Odasi Baskani Mesut Koçak, ögretim elemanlari ile aileler katildi.

Kaynak: İHA