Sahin Yavrulari Emin Ellerde

Van’da yuvalari bozulan ve annesiz kalan Sahin yavrulari, Van Yüzüncü Yil Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanlarini Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlügüne tedavi altina alindi.

Sahin Yavrulari Emin Ellerde
Ipekyolu ilçelerinde yuvalari yikilan ve annesiz kalan Sahin yavrulari, duyarli vatandaslarin bilgi vermesi sonucu Doga Koruma Milli Parklar Van Sube Müdürlügü ekipleri bölgeye giderek aldiklari yavrulari Van Yüzüncü Yil Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanlarini Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlügüne teslim etti. Yavru Sahin’lerin bakimlari tamamlandiktan sonra dogal yasam alanlarina birakilacak.

“Bu sene merkezimize gelen 8 türde 60’a yakin vakayi tedavi ettik”

Van YYÜ Yaban Hayvanlarini Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlügü Van Gölü havzasindaki bütün yaban hayvanlarinin sorunlari ile ilgilendiklerini ifade eden Prof. Dr. Lokman Aslan, “Bu sorunlara çözüm yollari üreterek hayvanlarin dogal hayata tutunmalari için gerekli bütün çalismalari yapmaktadir. Her mevsime göre farkli tür ve farkli vakalar merkezimize gelmekte. Bahar mevsiminde ise yuvadan düsen veya dogaya tutunamamis yavrular merkezimize getirilerek tedavileri yapildiktan sora tekrar dogal alanlarini saliyoruz. Son olarak ta Doga Koruma Milli Parklar 14. Bölge Müdürlügü Van Subesi tarafindan merkezimize Sahin ve Kerkenez yavrulari getirildi.

Ilk bakimlari yapilarak yogun bakim ünitesinden çikarak normal beslenme alanlarina aldik. En kisa zamanda dogal hayatlarina döndürülmek üzere gerekli bakimlarini yapmaktayiz. Rehabilitasyon merkezimizin hedefi Van Gölü havzasinda hiçbir yaban hayvaninin zor durumda kalmamasi için bütün kurumlarla iletisime geçerek çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu sene merkezimize basta tilki, kurt yavrusu, yirtici kus yavrulari olmak üzere 60’a yakin 8 türde vaka geldi. Bunlardan 20’ye yakininin tedavileri tamamlanarak dogaya biraktik. Geri kalanlarin da tedavileri devam ediyor. Son olarak ta merkezimize gelen Sahin yavrularini besleyip dogaya salacagiz” dedi.

Kaynak: İHA