Safranbolu Belediye Baskani Köse, Filyos Ve Yenice'de Incelemelerde Bulundu

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Yenice ilçesi ve Filyos beldesinde inceleme gezisi gerçeklestirdi.



Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, Baskan Köse, Yenice Belediye Baskani Zeki Çayli, Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Bati Karadeniz Temsil Kurulu Baskani Ercan Güner, Safranbolu Turizm Isletmecileri Dernegi Baskani Sebnem Urgancioglu Ergüder ve yönetim kurulu üyeleri ile Yenice ilçesi ve Çaycuma ilçesine bagli Filyos beldesini gezdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Köse, Safranbolu'nun kültür turizmi ve konaklama için tercih edilebilir bir yer oldugunu belirterek, "Yenice'si, Eskipazar'i ve diger ilçeleri ayri deger ama bunu bir bütün olusturarak. turizm sektörüne bu sekilde pazarlamak gerektigini vurgulamak istiyorum. Iste bunun degeri salgin sonrasi daha da net sekilde ortaya çikti." ifadesini kullandi.

Köse, Safranbolu'daki konaklama süresini uzatabilmek için yeni ve aktif yönetim olusturan Safranbolu Turizm Isletmecileri Dernegi ile hareket ettiklerini aktararak, sunlari kaydetti:

"Birlikte turizmde iyi olan çesitli yerleri gezerek benzer sorunlar nasil çözülmüs, nasil yöntemler izlemisler bunlari gözlemledik. Bu gezilerden edindigimiz bilgilerle 'Bölgemizde neler yapabiliriz, kimlerle is birligi içinde olmaliyiz?' diyerek, bugün Filyos ve Yenice gezisi gerçeklestiriyoruz. Bu gezide turistleri Yenice'den Karabük'e trenle getirmenin avantajlari ya da dezavantajlari neler olacak, bunlari gözlemliyoruz. Bu anlamda Kaymakamimiz da bizlere destek veriyor. Çok umutluyum, turizmde güzel atilimlar yapacagimiza inaniyorum."

Kaynak: AA