Normallesmeyle Gaziler Hasret Giderdi

Edirne’de pandemi nedeniyle zamani evlerinde geçiren gaziler, yeni normallesme ile birlikte bir araya gelerek, hasret giderdi.

Normallesmeyle Gaziler Hasret Giderdi
Pandemi nedeniyle uzun bir süre kisitlamali günler geçiren gaziler bir araya gelerek, özlem giderdi. Türkiye Muharip Gaziler Edirne Subesi tarafindan gerçeklestirilen 5’inci olagan genel kurulda tek listeyle seçime giren mevcut Baskan Ahmet Ismailoglu yeniden baskanliga seçildi. Türkiye Muharip Gaziler Edirne subesinde bir araya gelen gaziler tekrar biraya gelmenin sevincini yasadi.

Pandemi döneminden sonra tekrar arkadaslariyla bir araya geldikleri için mutlu olduklarini ifade eden Kibris gazisi Kazim Pajo, “Özledigimiz arkadaslarimizla tekrar bulusmanin sevincini yasadik ve hep beraber hasret giderdik. Asagi yukari bir buçuk senedir arkadaslarimizla görüsemiyoruz. Simdi eski günleri andik ve duygusal anlar yasadik. Birazda maziden anlattik birbirimize, 47 sene evvelki mazimiz hatirimiza geldi ve çok memnun olduk bu durumdan, eskiden arada bir toplaniyorduk ama bu hastaliktan dolayi gün yapamiyorduk, geziler düzenleyemiyorduk. Pandemi dalgasi bizi arkadaslarimizla bir süre ayirdi. Genelde Uzunköprü, Lalapasa ve diger ilçelerden gelen gazi arkadaslarimizi da gördük ve mutlu olduk, iyi oldu, güzel oldu. Ben Kibris gazisiydim, güzel yurtaydim, muhabereciydim. Yanimdaki arkadasim acemi birligi arkadasim, ayni aileden bir sürü arkadasimi var burada kendileri de sag olsunlar, buraya kadar gelmisler hepsine bizzat tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Edirneli Kibris Girne Gazisi Mehmet Boz ise, “Uzun bir aradan sonra bu Pandemi olayi biraz gevsedi. Pandemininde su an sifirlandigini düsünüyoruz. Hükümet yetkilerinin konusmasina göre bir Temmuz’da her tarafin açilacagi söylendi. Kahveler olsun, eglence yerleri olsun. Bizde bu yönde ilerlemesinden memnunuz. Bizde biraz daha rahat olabiliriz artik çünkü saat 9’da kahvelere gittigimizde kahveler kapaniyordu. Bizim Gazi olarak hiç bir imkanimiz yok, yasimizda ilerlemis durumda biz yillarca burada kaldik pazarcilik yaptik. Ayni zamanda, pazarcilik yaparken o zamanlar yanimdaki kardesimizde zabitaydi bize her zaman pazar yerlerinde ceza yaziyordu. O zamandan bu yana tam 40 yil geçti. Ikimizde Gaziyiz bir araya gelip hasret gideriyoruz. Askerde Kibris Besparmak Daglarinda Mustafa Karaosmanoglu albayimiz yanimizda sehit oldu. Ayni sekilde Edirne kapali çarsida bir arkadasimiz vardi, onun kucaginda sehit düstü. Bizde o zaman oradaydik ve bütün bunlara sahit oldum. İçel’e çikartma yaptigimiz zaman Albayimiz Mustafa Karaosmanoglu ve yüzbasi hizmet komutayi ile birlikte orada vuruldu. Albayimiz kendi memleketi Kayseri’de defnedildi. Orada yaklasik bin 500 askerimiz sehit düstü. Onlarin mezarlari halen orada bizde orada sehit olan arkadaslarimizi ziyaret ettik. Bizim telsizlerimiz vardi o zamanlar yaralanan arkadaslarimiz vardi onlari da Kibris Girne’de en yakin hastanelere helikopter ile götürülüyordu” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Edirne Sube Baskani Ahmet Ismailoglu, "Bu aziz vatani bizlere armagan eden ve ulusumuzun bugünlere gelmesinde bizlere yol gösterici olarak tükenmez ufuklar açan basta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaslarini, aziz sehitlerimizi ve ebediyete intikal etmis tüm gazilerimizi rahmet minnet ve sükranla aniyorum. Malumunuz üzere 2019 yilindan beri tüm dünyayi etkisi altina alan Covid-19 virüsü bizleri de bir araya getirmedi. Bu sebeple olagan genel kurulumuzun toplantisini bugün yapmaktayiz. Dernegimizin yönetimi olarak yapmis oldugumuz tüm faaliyetleri birazdan degerli yönetim kurulu üyesi arkadaslarim sizler ile paylasacaktir" dedi.

Kaynak: İHA