Misafir Mezunlar Vedalasti

Okumak için dünyanin dört kösesinden Eskisehir’e gelip egitimlerini basariyla tamamlamanin ardindan mezun olan yabanci uyruklu ögrenciler, Türkiye’den gitmeden önce son kez bir araya geldiler.

Misafir Mezunlar Vedalasti
Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Avrupa’ya kadar uzanan Türkiye sevdasinin simgesi olan yabanci uyruklu ögrenciler, burada aldiklari egitimlerin ardindan memleketlerine dönüyorlar. Eskisehir’de bulunan üniversitelerde egitimlerini tamamlayan ögrenciler, ülkelerine gitmeden önce son kez arkadaslariyla bir araya gelerek vedalastiralar. Yaklasik 10 senedir Eskisehir’e gelen ögrencileri bir çati altina toplayan Yunus Emre Uluslararasi Ögrenci Dernegi (YUDER) tarafindan düzenlenen kahvaltida birlesen mezunlar, Türkiye hatirasini anlatip gitmeden önce duygulandilar. Yillardir yurtta veya evde beraber kaldiklari ögrenciler, ayni dersliklerini paylastigi ancak ülkeler farkli oldugu için hayatinda belki de bir kez daha görüsemeyecegi için gözyaslarini tutamadilar.

Pandemi kosullari altina Eskisehir Ögretmen Evi’nde düzenlenen kahvalti programina birçok ülkeden yaklasik 35 yeni mezunun yani sira, YUDER Baskani Nihat Demir, Baskan Yardimcisi Sükür Özer ve Yönetim Kurulu üyeleri, Eskisehir Valiligi Il Göç Idaresi Müdür Gökhan Akyildiz ve beraberindeki heyeti de katildi.

Kahvalti programinda konusan YUDER Baskani Nihat Demir, mezun olan ögrencileri önce tebrik etti, sonra da gelecek hayatlarinda basarilar diledi. Her bir ögrencinin kendi ülkesine Türkiye’nin elçisi oldugu oldugunu hatirlatan Demir, “Türkiye’nin kapisi sizin için her zaman açiktir. Sizin gibi güzel kardeslerimizi özleyecegiz. Ancak sizin parlak geleceginizi görünce bu ayrilmamizin bir anlamli oldugunu görecegiz” dedi.

Ögrenciler de, Türkiye’ye karsi minnettar oldugunu söyleyerek, ülkesinde Türkiye adina çalismalar yapacagi ve Türk insanini her zaman sevdiklerini söylediler.
Kaynak: İHA