Mersin'de 463 Kilo Kokain Ele Geçirildi

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince İçel’de 463 kilogram kokain ele geçirildi.

Mersin'de 463 Kilo Kokain Ele Geçirildi
İçel Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ekiplerince yapilan analizde Ekvador’dan İçel’de bir limana getirilen 5 konteyner riskli olarak degerlendirildi. Limanda gerekli tedbirler alinarak, riskli konteynerler gemiden indirilip X-ray taramasina sevk edildi. Tarama sonrasinda muz yüklü konteynerlerden birinde süpheli yogunluga rastlanmasinin ardindan bu konteyner arama hangarina alindi. Narkotik dedektör köpeklerinin de dahil edildigi aramada konteynerin orta bölümüne gizlenmis 9 adet siyah renkli çanta tespit edildi. Bu çantalara dedektör köpeklerin tepki vermesi üzerine çantalar bulunduklari yerden çikarilarak açildi. Söz konusu çantalarda toplam 463 kilo agirliginda 404 paket bulundugu saptandi. Paketlerin içerisinden alinan numunenin analizi neticesinde ele geçirilen maddenin kokain cinsi uyusturucu oldugu belirlendi.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin basarili operasyonuyla ele geçirilen 463 kilo kokain ile bir önceki operasyonda ele geçirilen rekor miktardaki kokainin toplam agirligi 1 ton 763 kilogram oldu. Bir hafta içerisinde imza atilan iki dev operasyon sayesinde zehir tacirlerine agir darbe indirildi.

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince geçtigimiz günlerde İçel’de bir limanda gerçeklestirilen operasyonda 1 ton 300 kilogram kokain ele geçirilerek, ülke tarihinin en yüksek miktarli kokain yakalamasina imza atilmisti.
Kaynak: İHA