Konservatuar Ögrencilerinden Baskan Gürün'e Ziyaret

Mugla Büyüksehir Belediyesi konservatuarinda egitim görerek Türkiye’nin en önemli üniversitelerinde egitim görme basarisini elde eden ögrenciler Baskan Gürün’ü egitimlerine sundugu katki nedeniyle ziyaret etti.

Konservatuar Ögrencilerinden Baskan Gürün'e Ziyaret
2016 yilinda Mugla Büyüksehir Belediyesi bünyesinde kurulan konservatuvar basarili ögrenciler yetistirmeye, bu ögrencileri Türkiye’nin en iyi okullarina egitimlerine devam etmeleri için göndermeye devam ediyor. Türk Halk Müzigi ögrencisi Cemre Tekeli ve Bale ögrencisi Umay Defne Güven girdikleri sinavlarda yüksek basari elde ederek egitim hayatlarini ITÜ ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuari’nda devam edecek. Iki basarili ögrenci ögretmenleri Yaprak Baba ve Serkan Yildiz ile birlikte Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Mugla Büyüksehir Belediyesi konservatuari bale ögrencisi Umay Defne Güven 2019 yilinda yetenek sinavlarinda basarili olarak Büyüksehir Belediyesi konservatuari ögrencisi oldu. Bir yillik hazirlik sinifindan sonra Türkiye’nin en iyi okullarindan biri olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvari Bale bölümünün 4 asamali sinavlarinda basarili oldu. Orta, lise ve üniversiteyi Mimar Sinan Üniversitesi’nde okumaya hak kazandi. Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün’ü ziyarette çok mutlu oldugunu söyleyen Umay Defne Güven ailesi, ögretmenleri ve Baskan Gürün’e destekleri için tesekkür etti.

Mugla Büyüksehir Belediyesi konservatuarina 2016 yilinda Türk Halk Müzigi ögrenci aliminda basvuran Cemre Tekeli de sinavlarda basarili olarak Büyüksehir konservatuari ögrencisi oldu ve 3 yillik egitimin ardindan mezun olarak ITÜ Türk Müzigi Devlet Konservatuvari ve sonrasinda Izmir 9 Eylül Üniversitesi Konservatuvari sinavlarina girdi. Her iki sinavi da kazanan Cemre Tekeli tercihini ITÜ’den yana kullandi. Baskan Gürün’ü ziyarette egitim hayatini Türkiye’nin en iyi okullarindan birinde devam edecegi için mutlu oldugunu söyleyen Cemre Tekeli bugüne kadar egitiminde katkisi olan, yetenegini kesfetmesini saglayan basta Serkan Yildiz ögretmeni olmak üzere tüm ekibe tesekkür etti.

Baskan Gürün; “Bu sehrin degerlerine deger katiyor, insana yatirim yapiyoruz”

Temellerinde sevgi, hosgörü, güler yüz ve kültür olan Mugla’nin evlatlarinin sanatta, sporda, kültürde, egitimde basarili olmalarinin kendilerini gururlandirdigini söyleyen Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün belediyeciligin sadece alt yapi, yollar olmadigini sehrin kültürüne, bellegine, egitimine sahip çikarak katki vermenin en büyük yatirim oldugunu belirtti.

Baskan Gürün; “Mugla, Karya’dan Likya’ya birçok imparatorlugun izlerini cografyasinda yasatan, tarih yazan Herodot’un memleketi, özgür düsüncenin dogdugu, efelerin, zeybeklerin diz vurdugu, türküleri ile milyonlarin duygularina tercüman olan, sevginin, hosgörünün ve güler yüzün sehri. Bu sehrin degerlerine deger katmak için var gücümüzle çalisiyor, evlatlarimizin sanatta, sporda basarilari ile gurur duyuyoruz. Büyüksehir Belediyesi olarak kurdugumuz konservatuarimiz, spor kulübümüz ile evlatlarimiz basaridan basariya kosuyor. Okçularimiz Avrupa Sampiyonu oluyor, Milli takimda gögsümüzü kabartiyor, konservatuar ögrencilerimiz aldiklari egitimlerle Türkiye’nin en iyi üniversitelerini kazaniyor. Balede, Türk Halk Müzigi’nde, okçulukta, satrançta milli takimlarimizin, sanat camiasinin altyapisi yetisiyor. Muglali evlatlarimiz basarilari ile kendi yol haritalarini çizerken, bizler ileride onlari gurur ve mutlulukla izleyecegiz. Saziyla, sözüyle, türkülerini zevkle dinleyecek, spordaki basarilarini büyük bir heyecanla takip edecegiz. Bu basarilarda emegi geçen tüm egitmenlerimize, ögretmenlerimize, ailelerimize tesekkür ediyorum. Yerel yönetimler olarak sehrimize ve insanimiza yatirim yapiyor, bu sehrin degerlerine deger katmak için çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA