Kisitlamalarin Kalkmasi Ve Asilanma Oraninin Artmasi Uçak Ve Otobüs Biletlerine Ilgiyi Arttirdi

Enuygun Seyahat Analisti Tugba Hacibayramoglu: 'Kurban Bayrami biletleri tükenmek üzere. Çalisanlar, bilet ve otel rezervasyonlarinda planlamalarinda acele etmeli'

Enuygun Seyahat Analisti Tugba Hacibayramoglu, Kurban Bayrami biletlerinin tükenmek üzere oldugunu belirterek, "Çalisanlar, bilet ve otel rezervasyonlarinda, planlamalarinda acele etmeli." ifadesini kullandi.

Enuygun'dan yapilan açiklamaya göre, kisitlamalarin kalkmasi, asilanma oraninin artmasiyla temmuz ve agustos aylari için uçak ve otobüs biletlerine ilgi artti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Enuygun Seyahat Analisti Tugba Hacibayramoglu, Kurban Bayrami'nin 20 Temmuz Sali günü basladigini hatirlatarak, sunlari kaydetti:

"19 Temmuz arife, yarim gün izin alarak 9 günlük bayram tatili yapilabilir. Ancak isteyenler bir önceki hafta 15 Temmuz Persembe Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil oldugu için haftanin diger 4 günü daha izin alarak 4,5 gün izinle toplam 16 günlük tatile de çikabilir. Ya da 16 Temmuz Cuma ve arife günü izin alarak 1,5 gün izinle 11 gün tatil yapilabilir. Son yillarda resmi ve dini bayramlarin art arda gelip bu kadar uzun soluklu tatil firsati yarattigi bir ay yasamadik. Kurban Bayrami biletleri tükenmek üzere. Çalisanlar, bilet ve otel rezervasyonlarinda planlamalarinda acele etmeli."

Hacibayramoglu, bayram tatili için bilet aramalarinda ve fiyatlarinda simdiden ciddi artislar olduguna isaret ederek, "Kurban Bayrami için Antalya, Bodrum ve Dalaman gibi tatil yörelerine yönelik bilet fiyatlarinda yüzde 150'yi geçen oranlarda artis var. Talep fazla oldugu için bilet bulmakta da zorlanabilirsiniz. Haziran ayina göre temmuzda ciddi fiyat artisi var. Uçak biletlerinin yani sira otobüs biletleri de tükeniyor. Geçtigimiz yillarda oldugu gibi otobüs firmalari ek seferler yapabilir. Ancak bu ek seferlerin seyahat gün ve saatine yakin sürelerde konulmasi, önceden plan yapmayi zorlastiriyor. Iste bu sebeple birçok kisi simdiden biletlerini almaya basladi ve otobüslerdeki doluluk oranlari gün geçtikçe artiyor." ifadelerini kullandi.

Yaz tatili için otel aramalarinda da ciddi artis yasadiklarini aktaran Hacibayramoglu, "Otel aramalarimizda temmuz ve agustos aylari için her sey dahil Antalya otelleri sayfamizdan sonra en çok bungalov oteller aranmis. Pandemi sonrasinda bungalov oteller büyük ilgi görmeye basladi. Ayrica, muhafazakar otel aramalarimizda da ciddi artislar var. Muhafazakar otellerde de en çok aranan bölge Mugla ve Alanya. Otel fiyatlarinda haziran ayina göre temmuzda yüzde 100'ü geçen fiyatlarda artislar var. Haziran sonu ya da temmuzun ilk haftasi fiyatlar biraz daha makul. Otellerde fiyat artisinin en çok yasandigi tatil yöresi Bodrum. Uzun soluklu bayram tatili yapacaklar bilet bulmakta ve otel bulmakta zorlanabilir. Bu yüzden tatil rezervasyonlarini simdiden yapmalarinda yarar var." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA