Izmir Valisi Kösger, Izmir Tekstil Makineleri Operatörlügü Egitim Ve Uyum Merkezini Ziyaret Etti

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Izmir Tekstil Makineleri Operatörlügü Egitim ve Uyum Merkezini ziyaret ederek çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Vali Kösger, merkezde Türk vatandaslarinin yani sira Suriyeli kursiyerlerle görüstü.

Vali Kösger, Türkiye’ye gelen herkesin bu topraklarin zenginligi oldugunu belirterek, "Ülkemize her gelen güzel bir renk olusturmustur ve bu tablonun güzellesmesine katki saglamistir. Bizim bugün çok güzel bir kültürümüz varsa, dünyaya önerecegimiz medeniyet teklifimiz varsa, gastronomisinden turizmine kadar dünyaya söyleyecegimiz sözümüz varsa, iste bu sözleri söylemede her bilesenin, her gelenin katkisi olmustur." ifadelerini kullandi.

Proje ortaklarina çalismalari için tesekkür eden Vali Kösger, söyle konustu:

"Izmir tarihin çok eski dönemlerinden beri multikültürel yasamaya aliskin bir sehir. Bu sehir bir liman sehri. Bir liman sehrinin bütün karakteristik özelliklerini tasiyor. Liman sehirleri ufku açik sehirlerdir, vizyon sahibi sehirlerdir, dünyadan haberdar olan sehirlerdir ve dünyadaki bütün milletler ile birlikte yasamayi becerebilen sehirlerdir. Dolayisiyla Izmirliler, bugün sayilari 148 bini bulan siginmaci Suriyeliler ve diger uyruklardan kisilerle birlikte 172 bin civarindaki yabanciyla yani Izmir nüfusunun yaklasik yüzde 4’üne tekabül eden diger milletlerden kisilerle birlikte uyum içinde yasamaya devam etmektedir."

Izmir Valiligi Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Bürosu Proje Koordinatörü Zerrin Simsek ise Izmir ISKUR ve Halk Egitim Merkezi yetkililerinin özenli çalismalariyla salgin sürecinde kurs faaliyetlerinin sürdürüldügünü dile getirdi.

Izmir Valiligi koordinasyonunda, Siginmacilar ve Göçmenlerle Dayanisma Derneginin finansal destegi, Izmir Gömlek Triko ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odasi ile Ege Deniz Tekstil A.S'nin is birligi ile yürütülen projede kursiyerler, erkek üst giysileri dikimi ve bilgisayarli giysi kalip hazirlama egitimi aliyor. Birlesmis Milletler Kalkinma Programi’nin (UNDP) ekipman destegi sagladigi proje ile sosyal uyumun güçlendirilmesi için Suriyeli kursiyerlere A1 seviyesinde Türkçe egitimi de veriliyor. 2017 yili sonundan beri yürütülen proje kapsaminda bugüne kadar 153 kisi mesleki egitim kurslarini basari ile tamamlarken, 30 kursiyer için de istihdam olanagi saglandi.

Kaynak: AA