Hemsirelerin Mezuniyet Heyecani

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi Dekanligi tarafindan gerçeklestirilen tören ile 165 hemsire mezun edildi.

Hemsirelerin Mezuniyet Heyecani
BUÜ Saglik Bilimleri Fakültesi, Hemsirelik Bölümü ögrencileri için mezuniyet töreni düzenledi.

Törene Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Halide Serpil Sahin, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Rektör Yardimcilari, dekanlar, akademisyenler, ögrenciler ve aileleri katildi.

Törende açilis konusmasi yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, düzenlenen yeni aktivite ve spor alaninda bu yil ilk kez mezuniyet törenleri organize etmekten dolayi büyük bir mutluluk duyduklarini söyledi.

Konusmasinda ögrenci ailelerine seslenen Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, “Böylesine degerli ögrencileri yetistirdiginiz ve bugüne getirdiginiz için hepinizi tebrik ediyorum. Kiymetli hocalarimiza da bilgi ve deneyimlerini ögrencilerimize eksiksiz bir sekilde aktardiklari için tesekkür ediyorum. Sevgili ögrenciler; çok özel ve önemli bir meslegi icra edeceksiniz. Insani yasat ki devlet yasasin anlayisini siar edinen bir gelenekten geliyorsunuz. Kutsal kitabimizda ‘Haksiz yere bir insani öldüren, tüm insanligi öldürmüs olur. Ancak bir insani yasatan da tüm insanligi yasatmis gibi olur’ sözünün bir mensubu olarak bu meslege girmis oluyorsunuz. Bu çok önemli bir olgudur. Insana son derece kiymet veren bir mesleginiz var ve sizleri bu meslegi tercih ettiginiz için tebrik ediyorum. Bundan sonrasi için de hepinize gönülden basarilar diliyorum” dedi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Halide Serpil Sahin ise kendisinin de bir saglik çalisani oldugunu ve corona döneminde tüm saglik çalisanlarinin ne kadar büyük önem tasidiginin bir kez daha anlasildigini vurguladi. Mezunlarin ailelerine tesekkür ederek konusmasini sürdüren Baskan Vekili Sahin, “Gençlerimiz bilmeliler ki; çok seviliyorlar. Özellikle bu sikintili dönemde meslekleri ve kendileri çok daha fazla kiymetlendi. Allah yar ve yardimcilari olsun. Yollari açik olsun. Hepsini çok seviyor ve basarilar diliyoruz” seklinde konustu.

Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nurcan Özyazicioglu da 2020-2021 Egitim-Ögretim Dönemi’nin sonunda toplam 165 hemsirelik bölümü ögrencisini mezun ettiklerini açikladi.

Dekan Prof. Dr. Nurcan Özyazicioglu, ögrencilere çalisma hayatlarinda basarilar dilerken, tüm akademisyenlere de özverili çalismalarindan dolayi tesekkür etti.

Törende BUÜ Hastanesi Bas Hemsiresi Fatma Düzgün ve Dönem Birincisi Hemsire Çagla Beler de kisa birer konusma gerçeklestirdikten sonra dereceye giren ögrencilere hediyeleri takdim edildi.
Kaynak: İHA