GÜNDEM ÖZETI / 23 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, ATO Congresium'da Ankara Büyüksehir Belediyesinin "Baskent Kart Tanitim Töreni"ne, Harbiye Cemil Topuzlu Açik Hava Tiyatrosu'nda Istanbul Büyüksehir Belediyesinin "23 Haziran Seçimi Yildönümü Etkinligi"ne katilacak.

(Ankara/12.00/Istanbul/19.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, partisinin Meclis grup toplantisinda konusacak, ATO Congresium'da Ankara Büyüksehir Belediyesinin "Baskent Kart Tanitim Töreni" ile partisinin genel merkezinde "Hayalimdeki Dogu Türkistan Resim Yarismasi Ödül Töreni ve Sergi Açilisi"na istirak edecek.

(Ankara/10.30/12.00/14.00)

2- CHP Genel Baskan Yardimcisi Lale Karabiyik, parti genel merkezinde basin toplantisi düzenleyecek.

(Ankara/10.00)

3- TBMM'den

- Genel Kurulda, Askeri Ceza Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine devam edilecek.

- Adalet Komisyonunda, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi üzerinde görüsmelere devam edilecek.

- KIT Komisyonunda, Türkiye Kalkinma ve Yatirim Bankasi AS, Tasfiye Halinde Kalkinma Yatirim Menkul Degerler AS ile Aricak Turizm ve Ticaret AS'nin hesaplari ele alinacak.

(TBMM/14.00/12.00/14.30)

EKONOMI

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Gazi Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda düzenlenecek Yeni Akit Gazetesi Enerji ve Madencilik Surasi'na katilacak.

(Ankara/11.00 )

2- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov ile GEBKIM Kimya Ihtisas OSB'yi, Bilisim Vadisi'ni ve Intercity Istanbul Park'i ziyaret edecek.

(Kocaeli/13.40/15.15/Istanbul/16.30)

3- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, tarim ve orman sektör temsilcileriyle bir araya gelerek ziyaretlerde bulunacak.

(Tunceli/11.00-14.00)

4- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Projesi 7. Yürütme Kurulu ve Birinci Fazinin Kapanis Toplantisina katilacak; Sirbistan Insaat, Ulastirma ve Altyapi Bakani Tomislav Momirovic ile bir araya gelecek.

(Ankara/10.00/10.30)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haziran ayina iliskin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Libya konulu Ikinci Berlin Konferansi, Birlesmis Milletler (BM) ve Almanya himayesinde, Türkiye'nin de dahil oldugu uluslararasi aktörlerin katilimiyla toplanacak.

(Berlin)

2- G20 Dönem Baskani Italya'nin ev sahipliginde, Katanya kentinde G20 üyesi ülkelerin çalisma bakanlari bir araya gelecek.

(Roma)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlari ve Paralimpik Oyunlar için hazirlanan; seyahat, seremoni kiyafeti ve sportif kiyafetlerden olusan "Tokyo 2020 Team Türkiye Koleksiyonu"nun tanitimi, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun katilacagi The Marmara Esma Sultan'daki organizasyonla gerçeklestirilecek.

- Bakan Kasapoglu, tanitim öncesinde basin mensuplariyla bir araya gelecek.

(Istanbul/19.30/18.00)

2- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda (EURO 2020) grup maçlari E Grubu'nda Isveç-Polonya ve Slovakya-Ispanya; F Grubu'nda Almanya-Macaristan ve Portekiz-Fransa mücadeleleriyle tamamlanacak.

(Saint Petersburg/Sevilla/19.00/Münih/Budapeste/22.00)

3- 2021 FIBA Kadinlar Avrupa Basketbol Sampiyonasi'nda çeyrek final maçlari yapilacak.

(Ispanya/Fransa)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA