Edirne'de Asilamada Rekor

Türkiye’de nüfusa oranla en çok Covid-19 asisinin yapildigi il olan Edirne’de nüfusun yüzde 50’sinden fazlasi asilandi. 407 bin 763 nüfuslu kentte birinci doz asisini yaptiranlarin sayisi 209 bin 878 oldu.

Edirne'de Asilamada Rekor
Korona virüs salginiyla mücadele kapsaminda ülke genelinde oldugu gibi Edirne’de de Covid-19 asi çalismalari basariyla devam ediyor. Covid-19 asisini en fazla uygulayan illerin basinda gelen Edirne, toplumsal bagisiklik hedefine hizla ilerliyor. Günlük yaklasik 10 bin kisiye Covid-19 asisi yapilan ilde bugün saat 08.45 itibariyla birinci doz asisini yaptiranlarin sayisi 209 bin 878 oldu. Ikinci doz asisini yaptiranlarin sayisi da 122 bin 5’e ulasti. Toplam yapilan asi sayisi 331 bin 883 oldu.

Mobil asi uygulamasina yogun ilgi

Edirne’de fabrikada mobil ekiplerle yerinde Covid-19 asi uygulamasi hizla devam ediyor. Bu kapsamda fabrikalarda çalisanlar da mobil ekipler araciligiyla yerinde asilaniyor. Yönetiminin talebi üzerine fabrika içinde asi odasina dönüstürülen yere gelen asi ekibi, gerekli bilgilendirmenin ardindan randevusu bulunan isçilere asilarini yapiyor.

Fabrika personellerinden Özlem Kiliç, mobil asi uygulamasinin çok güzel bir proje oldugunu belirterek, vatandaslara asi olmalari çagrisinda bulundu.

Edirne en az vaka görülen 5’inci il

Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin dün açikladigi her 100 bin kiside Covid-19 vaka sayisi verilerine göre Türkiye’de en az vakaya sahip 5’inci il olan Edirne’de haftalik vaka sayisi her 100 bin kiside 12,51 oldu.
Kaynak: İHA