Çocuklarin Yasam Kalitesi Bu Terapi Ile Artiyor

Görme, isitme, koku ve dokunma duyusuna yönelik uyarici materyallerle 40’dan fazla ülkede uygulanan snoezelen therapy, davranis problemleri, bilissel bozukluklar, psikolojik problemler gibi bir çok problemin asilmasina yardimci olarak yasam kalitesini yükseltiyor.

Çocuklarin Yasam Kalitesi Bu Terapi Ile Artiyor
Davranis problemleri, bilissel bozukluklar, psikolojik problemler, stres ve kaygi gibi insan hayatini olumsuz yönde etkileyen sorunlara karsi gelistirilen çoklu duyusal ortam (Snoezelen Therapy), stres ve kayginin azalmasi, çocugun gelisim evrelerinin desteklenmesi, davranis problemlerinin azalmasini sagliyor. 40 ‘tan fazla ülkede kullanilan terapi yöntemi, görme, isitme, koku ve dokunma duyusuna yönelik uyarici materyallerle uygulaniyor. Hos çevre, yatistirici sesler, büyüleyici aromalar, dokunsal deneyimler, masaj ve titresim, vibrosonik hisler ve yumusak hareketlerle rahat bir atmosfer olusturularak, stres ve kayginin azalmasi, gelisim evrelerin desteklenmesi, davranis problemlerinin azalmasinda büyük katki sagliyor. Terapi yöntemi ile ilgili bilgi veren Atlantis Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden Fizyoterapist Cansel Özbek, yöntemin dünyada binlerce insanin problemlerini asmasina katki sagladigini ifade etti.



“Yildan yila inanilmaz bir büyüme yasiyor”

Yöntemin hizla yayildigini ve Türkiye’de de kullanilmaya baslandigini kaydeden Özbek, “Snoezelen, yildan yila inanilmaz bir büyüme yasamistir ve dünya çapinda 40’tan fazla ülkede bulunmaktadir. Özellikle görme, isitme, koku ve dokunma duyusuna yönelik uyarici materyallerle stres ve kayginin azalmasi, çocugun gelisim evrelerinin desteklenmesi, davranis problemlerinin azalmasini hedefler. Snoezelen çok duyusal ortamlar, hos çevre, yatistirici sesler, büyüleyici aromalar, dokunsal deneyimler, masaj ve titresim, vibrosonik hisler ve yumusak hareketlerle rahat bir atmosfer sunar. Ilginç isik efektleri ve rahat oturma, hastanizin hisleri seçerek kendi kendini düzenlemesine izin verir. Ayrica, Snoezelen ortami etkilesim ve katilim için firsatlar saglar” dedi.



“Çocugun gelisim sürecinin hizlandigi gözlemlenmektedir”

Yöntemin çocuklarin gelisimi üzerinde de olumlu yönde büyük etkisinin oldugunu belirten Fizyoterapist Cansel Özbek, “Snoezelen, ögrenmeye veya gelisime yardimci olabilir, heyecanli bir kisiyi rahatlatmaya yardimci olabilir veya duyusal isleme bozukluklari olan birinin uyaniklik düzeylerini uyarabilir ve yükseltebilir. Dünya çapinda binlerce insanin yasam kalitesini iyilestirmeye yardimci oluyor. Snoezelen therapy otizm, özel ögrenme güçlügü, davranis problemleri, bilissel bozukluklar, psikolojik problemler, beyin hasari, nörolojik hastaliklar, az gören ve isiten kisilerde uygulanmaktadir. Snoezelen therapy ile çocuklarda dikkat ve odaklanmanin arttigi, davranis problemlerinin azaldigi, etkilesim süresinin uzadigi, çocugun gelisim sürecinin hizlandigi gözlemlenmektedir. Kurumumuzda uyguladigimiz at terapisi, tomatis gibi egitimlerin yani sira artik Snoezelen Therapy de uygulamaktayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA