Çarsamba 'Kan' Veriyor

Samsun’un Çarsamba ilçesinde Kizilay tarafindan kan bagisi etkinligi düzenlendi.

Çarsamba 'Kan' Veriyor
Etkinlik çerçevesinde ilçenin farkli noktalarinda kan bagis toplama noktalari kuruldu. Ilçenin Zübeyde Hanim Meydani, Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ve Çarsamba Ilçe Kaymakamligi binasi önünde kurulan kan bagisi toplama noktalarinda, vatandaslarin bagislari alindi.

Kan bagis noktalarini ziyaret ederek kan bagisi çagrisinda bulunan Çarsamba Kaymakami Doç. Dr. Sükrü Yildirim, Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, Çarsamba Cumhuriyet Bassavcisi Askin Yegin, Çarsamba Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Özdemir, açiklamalarda bulundu. Çarsamba Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde korona virüs hastaligi nedeniyle hayata veda eden Murat Evmek’in anisina kurulan standi ziyaret eden Çarsamba Ilçe Kaymakami Doç. Dr. Sükrü Yildirim ve beraberindekiler kan bagisi çagrisi yapti.

Kizilay’in yaptigi çalismanin önemine deginen Kaymakam Sükrü Yildirim, "Çarsambalilar gerçekten bizim yüz akimiz. Her zaman Kizilay’in bu davetlerine kosa kosa gidiyorlar. Murat Evmek hocamiza da Allah’tan rahmet diliyorum. Mekani cennet olsun" dedi.



"Kan ihtiyacini bu vesile ile karsilayalim istiyorum"

Kizilay’a kan bagisi yapilmasi çagrisinda bulunan Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, "Insallah anlamli bir sayida kan bagisi olur. Hem Kizilay’in kan stoklarina hem de ülkemizin insanlarina bu sekilde bir fayda saglamis oluruz" diye konustu.



Ilçeler arasinda Çarsamba 1. sirada

Kizilay kan bagisi hakkinda ve Samsun ilçeleri arasinda Çarsamba’da düzenlenen kan bagislari hakkinda bilgi veren Kizilay Kan Bagisi Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, ilçenin genel manada önde geldigini su ifadelerde dile getirdi: “Kan tek kaynagi insan olan bir ilaçtir. Çarsamba ilçesi kan bagisi noktasinda çok duyarli bir ilçe. Pandemiye ragmen Çarsamba ilçemiz Samsun ilçeleri arasinda sayisal anlamda da 18-65 yas arasi nüfusun kan bagisi oraninda da birinci.”

Konusmalarin ardindan program son buldu.
Kaynak: İHA