Brent Petrolün Varili 75,42 Dolar

Brent petrolün varili uluslararasi piyasalarda 75,42 dolardan islem görüyor.

Dün 75,30 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyati, günü 74,81 dolar seviyesinde tamamladi. Brent petrolün varili, bugün saat 09.32 itibariyla kapanisa göre yüzde 0,82 artisla 75,42 dolardan islem gördü. Ayni dakikalarda Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 73,33 dolardan alici buldu.

ABD'nin ticari ham petrol stoklarinda düsüs öngörüsünün ülkede talebin artisa geçtigi algisini güçlendirmesi fiyatlarin yükselisinde etkili oldu.

Amerikan Petrol Enstitüsünün öngörüsüne göre, ABD'nin ticari ham petrol stoklarinda geçen hafta bir önceki haftaya göre 7 milyon 199 bin varille beklentinin üzerinde düsüs gerçeklesti. Piyasa beklentisi ise stoklarin 3 milyon 625 bin varil azalacagi yönünde.

ABD Enerji Enformasyon Idaresinin (EIA) resmi petrol stok verileri bugün açiklanacak. EIA, stoklarda düsüse isaret ederse petrol fiyatlarinin yükselisini sürdürmesi bekleniyor.

Öte yandan, piyasalar, Petrol Ihraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC disi bazi üretici ülkelerden olusan OPEC+ grubunun temmuz sonrasi üretim politikasina iliskin gelecek hafta bir araya gelecegi toplantidan çikacak karari bekliyor.

Grup, 1 Nisan'daki toplantisinda mayis, haziran ve temmuz aylari için günlük petrol üretimini kademeli olarak artirma karari almisti. OPEC+ grubunun 1 Temmuz'da gerçeklestirecegi toplantida, petrol talebi ve fiyatlarindaki toparlanma nedeniyle üretim artisina devam etmesi bekleniyor.

Brent petrolde teknik olarak 75,53 ile 75,95 dolar araliginin direnç, 75,11 ile 74,69 dolar araliginin ise destek bölgesi olarak izlenebilecegi belirtiliyor.

Kaynak: AA