Arsivler Dijital Ortama Aktarilacak

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi arsivlerini dijitale dönüstürmeye basladi.

Arsivler Dijital Ortama Aktarilacak
STSO üye dosyalari ve arsivde bulunan belgeler bilgisayar ortamina alindi. 2 aylik süreçte yaklasik 250 Bin dosya dijitale aktarildi. Dijital Arsiv çalismalarini yerinde inceleyen Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) Baskani Mustafa Eken, E-Dijital Arsiv uygulamasina geçildigini belirterek, “Artik üyelerimize daha hizli hizmet sunacagiz” dedi.



250 Bin dosya dijital ortama aktarildi

Sivas TSO Baskani Mustafa Eken, tarama islemlerinin devam ettigini ifade ederek, “Tarama islemlerimiz 2 buçuk, 3 aydir sürüyor ve 250 Bin dosya taranarak dijital ortama aktarildi. 2015 -2020 yillari arasindaki dosyalarimizin taramasi tamamlandi. Arsivimizde bulunan tüm belgeleri dijital ortama tasiyacagimiz için birkaç ay daha çalismalarimiz devam edecek. Arsivimizi, tüm üyelerimizin belgelerini e-arsive aktarma islemini tamamlayacagiz ve sistemimize kaydetmis olacagiz. 2021 Ocak ayi itibariyle kurulan her sirketimizin günlük sicil memurlarimiz tarafindan e-arsive kayitlarini yapiyor” seklinde konustu.



“Arsivlerimiz daha güvenli hale getirildi”

Dijital arsivin ekonomik ve zaman açisindan tasarruf sagladigini dile getirerek sunlari kaydetti; “Günümüzde dijitallesmenin hizla arttigi bir dönemde bizlerde çagin gereksinimlerine uygun olarak arsivlerimizi dijital ortama tasiyoruz. Bu üyelerimize yönelik hem vakit anlaminda hem de kagit ve dosya anlaminda tasarruf saglamaya yönelik bir hizmetimiz. Üyelerimiz Odamiza geldiginde daha hizli sekilde islemlerini halledecekler. Emek verenlere tesekkür ediyorum. Önceki yillara ait bir dosya ile islem yaptirmak istiyor ancak asagi inip dosyanin bulunmasi islemi tamamlamasi 3-4 saat sürüyordu. 2021 yili itibariyle üyelerimiz sistemden evrakini alip gidecek. Mahkemelerden evrak istendiginde de süreç ayni sekilde uzun sürüyordu. Simdi hizli bir sekilde yazismalari yapiyoruz. Ayrica arsiv odamiz dolmustu yeni bir yer açmamiz gerekiyordu. Dijital ortama geçtigimiz için bu alani da bosaltiyoruz. Tabi önemli olan bir diger hususta arsivde meydana gelebilecek bir yangin felaket durumunda elimizdeki tüm verileri kaybedebiliriz. Bu sistem sayesinde arsivlerimiz daha güvenli hale getirildi.

Üyelerimiz her seyin en iyisine layik. Söz verdigimiz gibi üyelerimize en iyi ve kaliteli hizmeti sunabilmek için çalisiyoruz.”
Kaynak: İHA