AK Parti Erzincan Milletvekili Çakir Açiklamasi 'Erken Seçim Isteyenler, Girdigi Her Seçimi Kaybetmislerdir'

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakir, “Erken seçim isteyenler, girdigi her seçimi kaybetmislerdir. Erken seçim isteyenler, sabirlari varsa 2023 yilini beklesin ve görsünler” dedi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakir, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in erken seçim istemelerinin arkasinda parti tabanlarinin yeni kurulan partilere kaymasini önlemek oldugunu iddia etti. Çakir, erksen seçim tartismasinin muhalefet ve medyada bilinçli sekilde kullanildigini kaydederek, “Taraftarlarina ’haziriz, güçlüyüz’ mesaji vermek için yeniden yaris istiyormus gibi yapiyorlar. Erken seçim isteyenler olasi bir seçime hazir mi? CHP, IYI Parti ve HDP’de kavgalar, tartismalar, siyasi çekismeler de bitmiyor. Öyle ki parti içerisinde muhalifler de yeni partiler kurdu ve kurmaya da devam ediyor” ifadelerini kullandi.

Çakir, söyle konustu:

“Her gün erken seçim isteyen CHP, IYI Parti, HDP partilerinde yasanan kan kayiplarini önlemek, kavga ve tartismalari sonlandirmak, Millet Ittifaki içinden çikan yeni partileri önlemek için ne yapacaklarini sasirdilar. Kiliçdaroglu ve Aksener’in erken seçim istemelerinin asil perde arkasi, tabanlarinin yeni kurulan partilere kaymasini önlemektir. Kaldi ki erken seçim isteyenler, girdigi her seçimi kaybetmislerdir. Erken seçim isteyenler, sabirlari varsa 2023 yilini beklesin ve görsünler."
Kaynak: İHA