Afyonkarahisar'da 'Yerelde Kadin Bulusmalari' Programi

Göç Idaresi Genel Müdürü Savas Ünlü, birçok devletin kendi vatandasina saglayamadigi sosyal yardim, egitim, barinma gibi her türlü hizmeti Türkiye’nin 3.6 milyonun üzerindeki Suriyeli ve diger yabanci uyruklu vatandaslara sagladigini söyledi.

Afyonkarahisar'da 'Yerelde Kadin Bulusmalari' Programi
Göç Idaresi Genel Müdürlügü Uyum ve Iletisim Dairesi Baskanligi ile UNICEF is birliginde; Türkiye’de uyum sürecindeki yabanci kadinlar ile ev sahibi toplumdaki kadinlarin ortak bir yasam kültürü olusturmalari amaciyla düzenlenen “Yerelde Kadin Bulusmalari” Afyonkarahisar’da gerçeklestirildi.

Programa katilina protokol üyeleri, yabanci uyruklu kadin vatandaslarin el emegi göz nuruyla hazirligi yöresel ürün ve yiyecekleri inceledi.

“Kadin varsa umut, umut varsa yasam var” slogani ile yola çikan “Yerelde Kadin Bulusmalari” etkinliginde konusan Göç Idaresi Genel Müdürü Savas Ünlü, birçok devletin kendi vatandasina saglayamadigi sosyal yardim, egitim, barinma gibi her türlü hizmeti Türkiye’nin Suriyeli ve diger yabanci uyruklu vatandaslara sagladigini söyledi.

Ünlü konusmasina söyle devam etti:

Göç yeni ve bu döneme ait bir sey degildir. Burada önem tabii ki devletimizin gücüdür. Güçlü bir siyasi liderlikle daha organize bir sekilde bunu çok daha iyi organize etti. Gelen 3.6 milyonun üzerindeki Suriyeli kardesimize modern bir devletin vatandasina saglamasi gereken, beklenen her türlü hizmeti sagladi. Birçok devletin kendi vatandasina saglayamadigi düzeyde egitimde, saglikta, barinmada, sosyal yardimda, adalette tüm hizmetleri en iyi sekilde en kaliteli bir sekilde saglayabildik ve saglamaya devam ediyoruz. Elbette göç olgusu ve göç konusu sadece yaygin olarak Suriyeli kardeslerimizle olmakla birlikte 100 binleri asan Afganli kardeslerimiz, Iranli kardeslerimiz, yine sayilari 1 milyon 100 bini asan ve ikamet izniyle ülkemizde yasayan Orta Asya Cumhuriyetlerinden, Körfez ülkelerine kadar Afrika’ya kadar, Ukrayna, Almanya, Bati Avrupa, Kuzey ülkelerine kadar 1 milyon 100 binin üzerinde ikamet sahibi yabanci ülkemizde yasiyor.”

Afyonkarahisar kadina deger veren illerin basinda geliyor

Vali Gökmen Çiçek de konusmasinda, “Yerelde Kadin Bulusmalari”nin Afyonkarahisar’a çok yakistigini kaydetti.

Afyonkarahisar’da kadinlara yönelik birçok çalismanin oldugunu kaydeden Vali Çiçek: “Göç Genel Müdürlügü’nün düzenledigi “Kadin Bulusmalari” programi Afyonkarahisar’a çok yakisti. Afyonkarahisar kadina en çok deger veren illerin basinda geliyor. Afyonkarahisar’da biz kadinlarimizla birçok sey yaptik. Kadin Kültür Evleri, Kadin Kooperatifleri simdi bu organizasyona bakarken aklima geldi. Biz arkadaslarimiz için kadin kültür evi yapmak durumundayiz. Arkadaslarimiz ürettigi seyleri gördüm. Insallah Sahra Dernegimizle beraber öyle bir seyin içerisine girip, Göç Il Müdürlügümüzle birlikte güzel bir sey yapabiliriz. Insallah bugünden itibaren baslayalim” dedi.

Konusmalarin ardindan Vali Gökmen Çiçek’e hediye takdiminde bulunuldu.
Kaynak: İHA