ABD'de Demokratlar, Biden Yönetiminin Filistinlileri Yeterince Desteklemedigini Düsünüyor

ABD'de yapilan yeni arastirma, Demokrat seçmenlerin Baskan Joe Biden ve yönetiminden Filistin halkina daha fazla destek vermesini bekledigini ortaya koydu.

AP-NORC Halkla Iliskiler Arastirma Merkezi tarafindan geçen ay Israil'in saldirilari sonucu 250'den fazla Filistinlinin hayatini kaybettigi olaylar sonrasinda yapilan ankete göre, Demokratlarin yüzde 51'i, ABD'nin Filistinlileri yeterince desteklemedigini düsünüyor. Bu oran, kendilerini liberal olarak tanimlayan Demokratlarda yüzde 62'ye çikiyor.

Cumhuriyetçi seçmenlerin ise yüzde 49'u, ABD'nin Israillilere yeterince destek vermedigine inaniyor. Bu oran, muhafazakar Cumhuriyetçilerde yüzde 61'e yükseliyor.

ABD'nin Orta Dogu'daki temel bir çatismaya yönelik tutumunu arastirmak için yapilan ankette, Amerikalilarin yüzde 56'si Biden'in bölgedeki çatismayi ele alma seklini onaylamazken, yüzde 40'i ise ABD Baskani'nin soruna dogru yaklastigini söylüyor.

Cumhuriyetçilerin yüzde 75'i Biden'in çatismayi ele alis biçimini onaylamazken, ayni düsünce Demokratlarda yüzde 35'le karsilik buluyor.

Israil'in Filistinlilere yönelik 11 gün süren son saldirilari, bazi Demokrat vekillerle Baskan Biden'in Israil politikasi arasindaki farkliliklari açiga çikarmisti.

Kongredeki onlarca Demokrat, Biden'dan günler önce ateskes çagrisinda bulunmus, Vermont Senatörü Bernie Sanders, ABD'nin çatismaya yaklasiminda daha tarafsiz olmasi gerektigini dile getirmisti.

Kaynak: AA