AB Türkiye Delegasyonu Baskani Nikolaus Meyer-Landrut, Bursa'da Temaslarda Bulundu Açiklamasi

'(Türkiye'de yasayan Suriyeli siginmacilar) AB Konseyi iki gün içinde Brüksel'de toplanacak ve gündeminde de mültecilere yönelik yardimlarin devam etmesi olacak. Umuyor ve bekliyorum ki AB Konseyi bu konuda önümüzdeki dönemde atilacak adimlari belirleyecektir'

AB Türkiye Delegasyonu Baskani Nikolaus Meyer-Landrut, Bursa'da Temaslarda Bulundu Açiklamasi
Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye'de yasayan Suriyeli siginmacilara iliskin, "AB Konseyi iki gün içinde Brüksel'de toplanacak ve gündeminde de mültecilere yönelik yardimlarin devam etmesi olacak. Umuyor ve bekliyorum ki AB Konseyi bu konuda önümüzdeki dönemde atilacak adimlari belirleyecektir." dedi.

Bursa Büyüksehir Belediyesini ziyaret eden Meyer-Landrut, burada yaptigi konusmada, Bursa'nin ekonomik ve kültürel açidan önemli bir kent oldugunu söyledi.

Meyer-Landrut, daha önce de geldigi Bursa'yi, Gümrük Birliginin AB ve Türkiye arasindaki potansiyelini gösteren bir sehir olarak nitelendirdi.

Bursa'daki ziyaretlerinin siginmacilarla ilgili oldugunu aktaran Büyükelçi Meyer-Landrut, "Türkiye'nin 4 milyon mülteciye ev sahipligi yapmasindan son derece etkilendim." degerlendirmesinde bulundu.

Hükümet ve halkin, Suriyeli siginmacilarla ilgili önemli roller üstlendigini vurgulayan Meyer-Landrut, belediyelerin de iyi is çikardigini ifade etti.

Meyer-Landrut, söyle konustu:

"AB Konseyi iki gün içinde Brüksel'de toplanacak ve gündeminde de mültecilere yönelik yardimlarin devam etmesi olacak. Umuyor ve bekliyorum ki AB Konseyi bu konuda önümüzdeki dönemde atilacak adimlari belirleyecektir. Sosyal ve ekonomik kalkinma alanindaki projeleri degerlendirecegiz. Bu projeler kapsaminda hem mültecilerin hem de ev sahibi toplumlarin egitim alabilmeleri, mesleki egitimden yararlanabilmeleri, bunlarin sonucunda da kendi hayatlarini kazanabilecek firsatlari yakalayabilmeleri son derece önemli."

Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da Bursa'da 180 bin civarinda Suriyeli siginmacinin yasadigi bilgisini verdi.

Aktas, Bursa'daki siginmacilarin uyumu konusunda devletin ve sivil toplum kuruluslarinin yaptigi çalismalara belediye olarak destek verdiklerini dile getirdi.

Belediyeye ugramadan önce Bursa Valisi Yakup Canbolat'i makaminda ziyaret ederek basina kapali görüsen Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, tarihi Ulu Cami'yi gezip hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: AA