10 Bin Liralik Bilezik 100 Lira

Son zamanlarda yükselen altin fiyatlariyla birlikte vatandaslar altin kaplama metal ziynet esyalarina yogun ilgi gösteriyor.

10 Bin Liralik Bilezik 100 Lira
Yüksek fiyatlariyla bilinen altin, insanlar için ulasmasi zor bir noktaya geldi. Fakat ziynet esyasi kullanmak isteyen insanlar farkli arayislar içerisinde. Son zamanlarda insanlar, altin takiya alternatif olarak gördükleri altin kaplama ürünler için yogun talep olusturuyor.

Eskisehir’de altin kaplama metal ürünlerin satisini yapan Adem Dikici, yogun talepleri anlatti. Altin ürünlere göre çok daha ucuza elde edilebilen altin kaplama metal takilardaki talebe neden olan sebepleri anlatan Dikici, su ifadeleri kullandi:

“Altin kaplama metal ürünler satiyoruz. Altin kaplama yaptigimiz için görüntüsü birebir ayni. Zaten modelleri kuyumcular yapiyor. Altin fiyatlari çok yüksek oldugu için kuyumcular da artik imitasyon ürünler yapmaya basladi.

Bileklik, kolye, tugra, bilezik gibi modellerin tamami yapiliyor. Insanlar da maliyet açisindan tercih ediyor. Disaridaki 10 bin liralik bilezigin aynisini 100 liraya alabiliyorlar. Tugra, bileklik, kolye gibi ürünlerde isçilik isin içine giriyor. Isçiligi fazla oldugu için fiyatlari 120 lira civarlarinda oluyor. Kuyumcudan altinini satin almak isteseler 6-7 bin lira oluyor. Insanlarin talepleri çok fazla oluyor. Kollari ve boynu bos gezmek istemeyen fakat maddi durumu altin almaya yetmeyen vatandaslar bu ürünleri tercih ediyor.”
Kaynak: İHA