Yol Kenarina Dökülen Zifte Bulanan Köpek 3.5 Saatte Kurtarildi

Bolu’da vatandaslarin yol kenarina dökülen zifte bulanmis halde buldugu köpek, veteriner ekipler tarafindan 3.5 saat boyunca mazotla temizlenerek kurtarildi.

Yol Kenarina Dökülen Zifte Bulanan Köpek 3.5 Saatte Kurtarildi
Edinilen bilgiye göre, Bolu’nun Mudurnu ilçesine bagli Taskesti beldesinde seyir halinde olan bir sürücü yol kenarinda dökülen ziftin üzerinde bir köpegin yattigini farketti. Aracini yol kenarina çekerek köpegin yanina giden sürücü, zifte bulanan köpegin hareket edemedigini ve ölmek üzere oldugunu görerek durumu Bolu Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü’ne bildirdi. Olay yerine giden ekipler zifte bulanan köpegi bulundugu yerden çikararak tedavisi için kent merkezine getirdi. Vücudu tamamen zifte bulanan ve derisinde yaniklar olusan köpek, veteriner ekipler tarafindan uyutularak üzerindeki zifti temizleme islemi yapildi. Köpegin hayatta kalabilmesi için yogun çaba gösteren ekipler, mazot yardimiyla 3.5 saat boyunca köpegin üzerindeki ziftin büyük bölümünü alabildi. Yapilan çalismanin ardindan hareket edebilir, beslenebilir ve diski yapabilir hale gelen köpek Veteriner Isleri Müdürlügü’nde bakima alindi.

“Önceligimiz hayvanin yasamasiydi”

Köpegin kurtarilma çalismalari hakkinda bilgiler veren Bolu Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü çalisani veteriner Nurgün Perçin, “Bulundugunda toprak alana dökülen ziftin üzerine yatmis. Sonrasinda kalkamamis. Üzerinden uzun bir süre geçmis. Arkadaslarimiz buldugunda aç ve susuz kaldigi için çok bitkin düsmüstü. Derisinde yaniklar olusmus. Bize geldiginde anestezi altinda mazotla temizlemeye çalistik. Zifti çözmeye çalistik. 3.5 saat sadece hayvanin yürüyebilmesi ve diskilamayi rahat yapabilsin diye uzun ugraslar verdik. Bir yandan da önceligimiz hayvanin yasamasiydi. Serum sivi tedavisi uyguladik çünkü ne kadar süre aç kaldigini bilmiyorduk. Bir yandan zift temizledik bir yandan da yasama bagladik. Suanda üzerinde hala zift izleri var. Artik ara ara alacagiz. Anesteziye almamiz gerektigi durumlar olacak. Bazi yerlerinde zift çok fazla. Istedigimiz gibi zifti çözemedik. Suanda istahi da keyfi de yerinde. Temel ihtiyaçlarini görebiliyor. Suanda sadece biraz korkmus durumda. Insallah düzelecek” dedi.

Kaynak: İHA