Transanatolia'da Kayitlar Rekora Ulasiyor

TransAnatolia, 13-21 Agustos 2021 tarihleri arasinda gerçeklesecek. Pandemi sartlarinda motorsporlari dünyasinin yogun ilgisiyle karsilasan TransAnatolia Rally Raid’de kayitlar simdiden rekora kosuyor. Yaris Eskisehir’den baslayarak, Kars’ta son bulacak.

Gençlik ve Spor Bakanligi izni ve Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu destegiyle düzenlenen TransAnatolia Rally Raid’de yaris severleri Anadolu uygarliklarinin gözbebegi Eskisehir’den, Türkiye’nin zümrüt taci Kars’a macera dolu bir yaris bekliyor. TransAnatolia’nin 11. yilinda Anadolu’nun kadim topraklarinda yarisacak sporcular sirasiyla Eskisehir, Ankara, Bolu, Çankiri, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Tokat, Sivas, Erzincan, Gümüshane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan ve Artvin olmak üzere toplam 16 il sinirindan geçerek yaklasik 2.600 km yol yapacak.

13-21 Agustos 2021 tarihleri arasinda gerçeklesecek yaris için, yol notlari denince akla gelen ilk isim olan Jordi Arcarons, TransAnatolia 2021’in yol notlarini olusturmak için 14 Haziran’da Türkiye’ye geldi.

Motorsporlari dünyasinin ünlü pilotu Xavier De Soultrait bu yil da TransAnatolia’da yerini alacak. 1988 dogumlu Fransiz pilot Xavier De Soultrait, geçtigimiz yilin motosiklet kategorisinde birinci olmus, 2021 yilinda da yarisa katilmak istedigini ve Türkiye’ye hayran kaldigini belirtmisti. Ünlü pilot bu yilin da iddiali isimleri arasinda.

TransAnatolia Genel Koodinatörü Burak Büyükpinar, “Geçtigimiz yil pandemi kosullarinda gerçeklestirdigimiz ilk uluslararasi motorsporlari yarisina, 100’ü askin yerli ve yabanci sporcu katilmisti. Pandemi kosullari halen devam ediyor buna ragmen biz hem Türkiye’den hem de yurtdisindaki yarisçilardan büyük bir taleple karsi karsiya kaldik ve kayitlarda rekor bir seviyeye ulastik. TransAnatolia’ya 10 yilda bugüne kadar toplam 12 ülkeden, 786 yarisçi katildi.

2021 yilinda da Italya, Hollanda, Fransa gibi ülkelerden katilacak sporcular vasitasiyla Türkiye’nin sürprizli cografyalarini dünyaya tanitma firsati bulacagiz” dedi.

TransAnatolia Sportif Direktörü Orhan Çelen ise TransAnatolia’21 için rota olusturma hazirliklarinin tamamlandigini belirtirken, "20 Mayis’ta Eskisehir’den yola çikan rota ekibi toplam 4.500 km yol kat etti. Yarisçilari bu yil muhtesem bir cografyada çok keyifli bir yaris bekliyor. Rota çalismalarinda hava kosullari ekibi bir hayli yordu, her ne kadar ilkbaharda yapilan bir kesif çalismasi olsa da Anadolu’nun degisen cografyasi ve zemin sartlari kesfin oldukça zor sartlarda gerçeklesmesine neden oldu. Tarihin tozlu sayfalarinda adeta bir gezintiye çikan ekip Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet ve IV.Murat’in su içtigi pinardan sularini içerken, 2.540 metrede kahvaltinin tadini çikartip, 5.000 yillik bir tarihin üzerindeki Alacahöyük köyünde muhtesem görüntülerle karsilasti. Kesif gezisinde yerel halkin ilgisi ve destegi her yil oldugu gibi bu yil da ekibe büyük bir motivasyon sagladi” seklinde konustu.

TransAnatolia Rally Raid’de Motosiklet, 4x4 Otomobil, SSV, ATV ve Kamyonlar için rally ve raid olmak üzere iki ayri kategori bulunuyor. Rally’de yarisçilar zamana karsi yarisirken Raid kategorisinde yarisçilar zamana karsi degil, navigasyonla mücadele ediyor.
Kaynak: İHA