Tahran'da Kripto Para Üretim Merkezlerine Operasyon

Tahran Emniyet Müdürlügü, bir fabrikaya yapilan operasyonda 7 binin üzerinde kripto para üretim makinesinin ele geçirildigini açikladi.

Iran’in baskenti Tahran’da kripto para üretildigi anlasilan bir fabrikaya emniyet güçleri tarafindan operasyon düzenledi.

Tahran Emniyet Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, fabrikaya yapilan operasyon sonucu 7 binin üzerinde kripto para üretim makinesinin ele geçirildigi kaydedildi.

Açiklamada, "Çitger bölgesinde bulunan bir fabrikada asiri elektrik kullanimi nedeniyle inceleme yapildi. Yapilan inceleme sonucunda fabrikada 7 binin üzerinde kripto para üretim makinesinin bulundugu tespit edildi. Bu makinelerden bazilari çalisir halde ve bazilari da kullanilmaya hazir bekletiliyordu" ifadeleri kullanildi. Son 48 saat içerisinde Tahran’in farkli bölgelerinden toplamda 3 bin kripto para üretim makinesinin ele geçirildigi belirtilen açiklamada, emniyet güçlerinin Enerji Bakanligi ile isbirligi yaparak kaçak kripto para üretim merkezlerinin tespit edildigi ifade edildi.

Tahran Emniyet Müdürlügü, tespit edilen kaçak kripto para üretim merkezinin elektrik açigina neden oldugunu ve fabrikanin tamamen kapatildigini açikladi.

Iran Cumhurbaskani Hasan Ruhani, 22 Eylül tarihine kadar ülke genelinde dijital para üretimine yasak getirildigini ve tüm dijital para üretim merkezlerinin kapatilacagini açiklamisti.
Kaynak: İHA