Sel Gelince Kaçacak Yer Aradilar

Denizli’nin Acipayam ilçesinde etki olan yagisin ardindan olusan sel tarim arazilerine zarar verdi, asfaltlari parçaladi. Dere yatagindan gelen selin önce sesini duyan vatandaslar, metrelerce yükseklikteki suyu görünce kaçacak yer aradi.

Sel Gelince Kaçacak Yer Aradilar


Denizli’de hafta sonundan itibaren özellikle yüksek kesimlerde etkili olan siddetli yagis ve dolu, bu kez Acipayam ilçesinde hayati olumsuz etkiledi. Aniden bastiran siddetli yagis, ilçeye bagli Kelekçi Mahallesinde suya dönüstü. Tarim arazilerine zarar veren sel, yollardaki asfaltlari yerinden söktü. Mahallenin içinden geçen Haciosmanlar Deresinin tasmasi sonucu olusan selin yaralarini sarmak için ekipler seferber oldu.

Seli görüntülemek isterken sik yasadilar

Son 1 haftadir ülkenin farkli bölgelerinden gelen sel haberlerinin ardindan bölgede olusabilecek bir seli görüntülemek için Haciosmanlar Deresinin kenarina toplanan vatandaslar, cep telefonlarinin kayit tusuna basarak olasi seli beklemeye basladi.

Önce sesini duyduklari seli görmek için merakla bekleyen vatandaslar, karsilarinda azgin sel sularini görünce kaçacak yer aradi. Vatandaslarin yasadigi korku ve panik anlari ise yine kendi cep telefonlarinin çektigi görüntülere yansidi.
Kaynak: İHA