Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Beyazgül, Kente 'Sanli' Unvaninin Verilisinin Yil Dönümünü Kutladi

Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Sanliurfa'ya "Sanli" unvanin verilisinin 37. yil dönümü dolasiyla mesaj yayimladi.

Beyazgül mesajinda, bir asir önce döneminin en güçlü ordulariyla Urfa topraklarina göz dikenlere karsi cesur Urfa halkinin tarihe geçen unutulmaz bir destan yazdigini belirtti.

O dönem kahramanca vatan savunmasinda canini ortaya koyarak ebediyete irtihal eden sehitlere rahmet temennisinde bulunan Beyazgül, sunlari kaydetti:

"11 Nisan 1920'de çok kisitli imkanlarla isgalcileri vatan topraklarindan püskürterek sanli bir tarih yazan Urfa halki, Kurtulus Savasi'nda gösterdigi kahramanliklar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan önce 1984'te 'Sanli' unvani, 2016'da 'Istiklal Madalyasi' ile onurlandirilmistir. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan Urfa'nin evlatlarina verilen bu kadirsinaslik tarih boyunca bir taç olarak serefle tasinacaktir. Ilimize verilen Sanli unvaninin tekrar hayirli olmasini diliyor, vatani için canini feda etmis tüm sehitlerimize Allah'tan rahmet, hemserilerimize de hayirli ömürler diliyorum."

Kaynak: AA