Ögretmen Baskan'dan Üniversitelilere Burs

Ankara Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz’un girisimleriyle 2 yil önce kurulmasinin ardindan ilk yil 150, ikinci yil ise 300 üniversite ögrencisine aylik 150 TL burs veren Kahramankazan Egitim Kültür ve Sosyal Yardimlasma Dernegi (KAHEK), bu egitim ögretim yilinda ise 600 ögrenciye burs verecek. Ögrencilerin burs almaya hak kazanmasi için aranan tek sart ise Kahramankazan’da ikamet etmek.

Ögretmen Baskan'dan Üniversitelilere Burs
Edebiyat ögretmeni olan ve egitim alaninda yaptigi çalismalarla dikkati çeken Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz’un girisimleriyle 2019’da kurulan KAHEK, ilçedeki hayirseverleri bir araya getiriyor. KAHEK bu kapsamda, 2019-2020 egitim ögretim yilinda 150, 2020-2021’de ise 300 üniversite ögrencisine aylik 150 TL burs imkâni sagladi. Burs almaya hak kazanan ögrenciler KAHEK tarafindan yapilan seffaf ve objektif mülakatlarla belirleniyor. Burs imkanindan Ankara’daki ve Türkiye’deki degisik üniversitelerde ögrenim gören ögrenciler faydalaniyor. Burs alacak ögrencilerin belirlenmesi için aranan tek kriter ise ögrencinin Kahramankazan’da ikamet etmesi oluyor.

Ögrenci sayisi 600’e yükseldi

Baskan Oguz’un onursal baskanligini da yaptigi KAHEK, 2021-2022 egitim ögretim yilinda burs alacak ögrenci sayisini ikiye katladi. Dernek yeni egitim ögretim yilinin baslamasiyla birlikte burs alacak ögrenci sayisini 600’e yükseltti. Burs için basvuru tarihleri agustos ayinda baslayacak. Basvurular, www.kahramankazaneksyd.com adresinden yapilabilecek. Basvurularin ardindan düzenlenecek mülakatlar sonucunda burs almaya hak kazanan ögrenciler belirlenecek.

Insallah 1000’e yükseltecegiz

Baskan Oguz, kendilerine gelen en önemli isteklerden birinin de burs oldugunun altini çizerek, ilçelerindeki ihtiyaç sahibi ögrencilere destek olabilmek ve egitim hayatlarina katki saglayabilmek amaciyla KAHEK’in kurulmasina öncülük ettigini animsatti. KAHEK’in kurulmasinin ardindan ilçedeki ihtiyaç sahibi ögrencilerle hayirseverleri bir araya getirdigini anlatan Oguz, “Belediyemizden tek kurus katki almadan ögrencilerimize burs vermeye basladik. Hayirseverlerimize ve dernek üyelerimize sükranlarimi sunuyorum” dedi.

KAHEK’in tek amacinin ilçedeki ihtiyaç sahibi ögrencilere egitim hayatlari boyunca yardim edebilmek oldugunu vurgulayan Oguz, “Dernek faaliyetlerini tamamen seffaf bir ortamda sürdürüyor. Dernege yapilan bagislar ve dernekten verilecek tüm burslar internet sitesi üzerinden anlik olarak ilan ediliyor” dedi.

Önümüzdeki egitim ögretim yilinda burs alacak ögrencilerin sayisini 600’e yükseltmelerinin kendilerini son derece mutlu ettigini anlatan Oguz, ilerleyen süreçte burs miktarini ve burs alan ögrenci sayisini artirmayi hedeflediklerini belirterek, “Insallah KAHEK’ten burs alan ögrenci sayisini 1000’e çikarmayi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA