Nilüfer'de Caz Dolu Günler Basladi

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Caz Tatili ile sanatseverleri dogada müzikle bulusturuyor. 6. Nilüfer Caz Tatili’nin ilk konserini Sonic Boom verdi. Balat Atatürk Ormani’ndaki konseri izleyenler doganin essiz güzelligi altinda doyasiya caz keyfi yasadi.

Nilüfer'de Caz Dolu Günler Basladi
Nilüfer Belediyesi, 2016 yilindan bu yana düzenledigi Caz Tatili ile bu yil da sanatseverleri cazin ustalari ile bir araya getiriyor. “Müzik hasadi” temasiyla düzenlenen Caz Tatili konserlerinin tümü açik havada gerçeklesiyor.

Dopdolu programiyla, pandemi döneminde müzige, konserlere hasret kalan sanatseverleri cazin sevilen isimleri ile bulusturan 6. Nilüfer Caz Tatili, Sonic Boom konseri ile basladi.

Balat Atatürk Ormani’nda pandemi kurallarina uygun olarak düzenlenen açilis konserine sanatseverlerin ilgisi yogundu. Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem de konsere katilarak sanatseverlerle birlikte açik havada müzik keyfi yasadi.

Konser öncesinde açilis konusmasi yapan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, uzun aradan sonra böyle bir etkinlikte halkin karsisina çikmanin heyecanini yasadiklarini söyledi.

Baskan Erdem, pandemi ile mücadelede yeni bir döneme geçilmesiyle, yüz yüze konserlere hasret kalan sanatseverleri ve pandemi nedeniyle konserler veremeyen sanatçilari biraraya getirmekten de mutlu olduklarini ifade etti.

“Bugün burada bulusabildiysek, bunu saglik emekçilerine borçluyuz. Ben bütün saglik emekçilerine tesekkür ederek festivalimizi baslatmak istiyorum” diyerek saglik emekçilerini unutmayan Baskan Erdem, Nilüfer Caz Tatili’nin Dünya Müzik Günü’nde basliyor olmasinin da ayrica anlamli oldugunu vurgulayarak, herkese müzikle dolu keyifli anlar diledi.

Sonic Boom costurdu

6. Nilüfer Caz Tatili’nde sahne alan ilk grup olan Sonic Boom, konserde, bestelerin yani sira r&b, hip-hop ve elektronik müzik hitlerini de özgün tarziyla yeniden yorumlayarak çaldi. Vokalde müzikseverlerin yakindan tanidigi Elif Çaglar’in yer aldigi Sonic Boom grubunda tuslu çalgilarda Çagri Sertel, bas gitarda Alp Ersönmez ve davulda Volkan Öktem yer aldi. Grup, muhtesem atmosferde verdigi konserle sanatseverlere unutulmaz bir gece yasatti. Konseri izleyenler zaman zaman alanda dans ederek günün tadini çikardi. Konserin sonunda Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem de dans edenlere eslik ederek keyifli anlarina ortak oldu.

Caz Tatili dolu dolu

Nilüfer Caz Tatili’nde Sonic Boom konseri öncesinde Nilüfer Belediyesi Sebze Orkestrasi da mini bir konser verdi. Enstrümanlari sebzelerden olusan orkestra büyük ilgi gördü.

Nilüfer Caz Tatili’nin ilk gününde çok sayida etkinlik de vardi. Caz Tatili boyunca devam edecek sokak konserleri büyük ilgi gördü. Bu kapsamda Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrasi ve Midas Quartet, Balat Atatürk Ormani’nda, Gökhan ve Enis ikilisi de önce Gençlik Parki’nda ardindan da Gezi Parki’nda sürpriz konserler vererek çevrede bulunanlarin gününü renklendirdi.

6.Nilüfer Caz Tatili kapsaminda Balat Atatürk Ormani’nda özel bir sergi de açildi. Interaktif bir sergi olan Bahçe’de Diyalog sergisi, sergiyi gezenlere farkli bir deneyim yasatiyor.

5 Temmuz’da Cenk Erdogan Trio konseri ile sona erecek olan 6. Nilüfer Caz Tatili’nde 22 Haziran’da Ceylan Ertem, 23 Haziran’da Alp Ersönmez, 24 Haziran’da Çagri Sertel, 26 Haziran Can Kazaz, 28 Haziran Halil Ibrahim Isik Band, 29 Haziran’da Aydin Esen, 30 Haziran’da Jef Giansily Quintet, 1 Temmuz’da Okay temiz, 3 Temmuz’da Barabar, 5 Temmuz’da da Cenk ErdoganTrio konser verecek. 6. Nilüfer Caz Tatili kapsaminda ayrica çesitli etkinlik söylesi ve atölyeler de devam ediyor.
Kaynak: İHA