Kirklareli'nden Kisa Kisa

Vize'de tarihi dokuya uygun restore edilen Kale Mahallesi'nde yürütülen çalismalar sona erdi.

IPA Sinir Ötesi Is Birligi Programi kapsaminda gerçeklestirilen çalismalarin ardindan açilis töreni düzenlendi.

Törene, CHP Kirklareli Milletvekili Türabi Kayan, Bulgaristan'in Sredets Belediye Baskani Ivan Jabov, Vize Belediye Baskani Ercan Özalp ile mahalle muhtarlari katildi.

Özalp, törende yaptigi konusmada, proje kapsaminda Kale Mahallesi'nin tarihine uygun olarak yol, kaldirim ve bahçe duvarlari yapildigini belirtti.

Projenin 222 bin 542 avro degerinde oldugunu aktaran Özalp, "Dogal, kültürel ve tarihi miras ve ilgili altyapidan daha iyi faydalanilarak program girisimleriyle sürdürülebilir turizm aginin arttirilmasini hedefledik. Proje maliyetini AB fonundan hibe alarak ilçemize kazandirdik. Projede emegi geçen herkese tesekkür ederim." diye konustu.

Törende halk oyunlari ekibi gösteri sundu.

- Menfezler yenileniyor

Lüleburgaz ilçesinde menfez yenileme çalismalari sürüyor.

Belediye Baskani Murat Gerenli, Kocasinan Mahallesi'ndeki çalismalari inceleyerek bilgi aldi.

Gerenli, kentte bazi bölgelerde fiziki ömrünü dolduran menfezlerin yenilendigini belirtti.

Zaman zaman bu bölgelerde kanalizasyon hattinda da kaçaklarin meydana geldigini tespit ettiklerini ifade eden Gerenli, yasanan sorunlari kisa sürede çözüme kavusturduklarini kaydetti.

Bölgede 260 metre menfezin yenilendigini aktaran Gerenli, "Menfezin yani sira bu bölgede bulunan yaklasik 15 binanin kanalizasyon hatti kanalizasyon sistemimize alinacak. Bu sayede çevreye verilecek rahatsizlik ve derenin kirlenmesinin önüne geçilecek. 2021 çevre yili nedeniyle yapilacak çalismalar daha da anlam kazanmaktadir. Yaklasik 150 gün olarak hedefledigimiz çalismalarin üçte birlik kismi tamamladi. En kisa sürede çalismalari tamamen bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Kaynak: AA