Kirikkale'de Çocuklarin Tiyatro Heyecani

Kirikkale’de sahnelenen "Kuzu Maydanoz’un Maceralari" isimli tiyatro oyununda çocuklar keyifli dakikalar yasadi.

Kirikkale'de Çocuklarin Tiyatro Heyecani
Kültür ve Turizm Bakanliginca hayata geçirilen ‘Gezgin Kültür Festivali’ projesi kapsaminda Anadolu’yu dolasan ‘Kamyon Tiyatro’, Kirikkale’de sahne aldi. ‘Yürüyen Tiyatro Etkinlik Programi’ çerçevesinde Izmir Devlet Tiyatrosu Müdürlügünce hazirlanan Kuzu Maydonoz’un Maceralari adli çocuk oyunu ilgiyle izlendi.

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydaninda kurulan özel alanda sahnelenen oyun için çocuklar ve aileleri dakikalar öncesinden alana geldi. Burada yerini alan çocuklar, sahnelenen oyunu pürdikkat izledi. Pandemi döneminde evlerde sikilan çocuklar gönüllerince bir gün geçirirken tiyatro ile bulusmanin mutlulugunu yasadi.

“Çocuklari tiyatro ile bulusturmak istiyoruz”

Düzenlenen program ile ilgili bilgi veren Izmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, “Geçen sene baslattigimiz Kamyon Tiyatrosu yani Yürüyen Sahne tüm Anadolu’yu karis karis geziyor. Tiyatro ve çocuk oyunu izleyememis çocuklarimiza oyunlar götürüyoruz. Gittigimiz yerlerde tir tiyatro ile alanlara yerlesiyoruz. Belediyenin ve Il Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin isbirligi ile çocuklarimizi buraya davet ediyoruz. Çocuklarimiza 45 dakikalik oyunu oynuyoruz. Bugün Keskin ilçesinin ardindan Kirikkale’deyiz. Son derece onurlu ve gururlu bir is yapiyoruz. Önemli olan çocuklara hitap edip onlarin yüreklerine dokunabilmek. Çocuklari tiyatro ile bulusturmak istiyoruz. Bu turnemiz 15 gün sürecek, il ve ilçeleri gezecegiz. Çok mutlu, gururlu ve onurluyuz” dedi.

“Kuzu Maydanoz ’un Maceralari” adli sarkili dansli çocuk oyunu dostlugun önemi, doganin neden korunmasi gerektigi, teknolojinin hayatimizdaki yeri gibi konular hakkinda çocuklari düsünmeye yönlendiriyor.
Kaynak: İHA